Jag är starkast, när jag skrattar åt min svaghet


- Diktonius


Det finns ingenting som är värre än folk som tar sig själva på för stort allvar. Som aldrig kan bjuda på sig själva, som hellre skulle dö än att erkänna att de inte kan allt, jämt. Vad värre är, är de som nästan krossar sig själva om de gör minsta lilla misstag, som våndas och har ångest, och inte kan sova för nån liten skitgrej ingen annan lägger märke till. det är synd om människorna...

Det förtär en inifrån, om man alltid går runt med ett stenallvar och måste ha allting perfekt jämt. Själv känner jag att det hela är en mognadsfråga, när jag var yngre var det döden om jag skulle göra ett misstag och andra skulle skratta åt mig för det.

Numera tar jag det med en axelryckning, eller ett gapskratt själv. Jag är inte jordens centrum, världen går inte under för att jag gjorde något knasigt eller ogenomtänkt. Dagens misstag är morgondagens skämt!




För övrigt anser jag att Kartago bör förstöras...




 

Svenska kocken

Puh! Igår var jag iväg och storhandlade (1400 kr going bye bye), och nu har jag använt delar av det jag köpt och lagat 3 maträtter! Wohoo, fick ut 10 portioner på det. Jag är så jääävla seriös när jag lagar massa lunchlådor till mig själv.

Idag blev det:

* Hokifilé i citron- och basilikasås. Serveras med kokt potatis
* Kycklingfilé i gräddsås med skinka, äpple och purjolök. Serveras med pressad potatis
* Köttfärsröra med squash, mango chutney och brieost. Serveras med pasta eller ris (pasta blir det för mig)


Annars har jag varit sjukt jävla seg idag och igår. Förkylning på gång månne? Det VÄGRAR jag! Har tillochmed ställt in mitt BodyBalance pass för att motverka att förkylning bryter ut. Jag har ju så mycket att göra de kommande helgerna, så jag hinner inte vara sjuk! Först upp är ju nu till helgen, då jag ska julpynta på fredag, gå på konsert i Göteborg på lördag och ha glöggparty på söndag. Vem fan hinner vara sjuk då?!

Men mår jag sämre i morgon stannar jag fan hemma från jobbet. Måste motarbeta den minsta lilla bacill som försöker få sitt grepp om mig : P!

Erfarenhet är att veta en massa saker som man inte bör göra

- William S Knudsen


Så sant så! Helt i linje med mitt livsmotto: Ångra hellre de saker du gjort än de du aldrig vågade göra.

Vi är alldeles för försiktiga nuförtiden! Eller, kanske ska säga att jag är alldeles för försiktig. För feg, helt enkelt. Bryr mig för mycket om tryggheten för att göra de saker jag kanske drömmer om. För bekväm i att göra det jag vet hur man gör, att se det jag gillar att se, att lyssna på det jag redan gillar att lyssna på.

Att våga ta nya stigar, det är fan att leva! Inte vara dumdristig, men att utforska det man är nyfiken på, för att efteråt kunna besluta om det var rätt för en eller inte. Det tar fan alldeles för mycket tid att hålla sig trygg hela tiden!

Är rätt stolt över mig själv, jag har två "projekt" inom en snar framtid som båda är ett rejält avstepp på från den "smala vägen". Får ta och utvärdera dessa när de är utförda.... ska bli rejält skoj ialla fall : )!

The future is in front of us

Alltså.... killen kan inte sjunga, kan inte dansa, är slapp som fem katter, och är alldeles för bebis och inte snygg...

Men lägg 10-15 år på Idol-Johan, and I would ride him like a bronco hide ; )!. Något finns det hos killen, men har ingen aning om vad. Animalisk attraktion antar jag, eller kanske bara jag som har en släng av übersexualitet, som vanligt :P

Utseende har fan inget med hotness att göra har jag märkt! Eller är jag bara alldeles för o-kräsen ; )?

Apful men praktisk

Får så mycket skit av vännerna för min praktiskt regnklädsel. I can´t blame them : ). Jag är ju inte så otroligt vacker när jag får på mig den:

Regnklädd uppe


Påminner mest om mördaren från "Jag Vet Vad Du Gjorde Förra Sommaren", fast med en lite mer chich touch. Eller kanske en gigantisk monsterkyckling. Men goddamn vad bra mitt heltäckande regnställ är! Nu när Gubbaudin bara står och väntar på att få gå till sin sista vila, så är ju cykeln mitt transportmedel. Och vädret är ju inte alltid det bästa vid denna årstid...

Kör tillochmed runt med reflexväst på mig, svart när man åker till jobbet och svart när man äntligen kommer därifrån. Så nu saknas bara en cykelhjälm, så ser jag ut som ett storvuxet särbarn ; ).

Min kille däremot, han är desto snyggare och tuffare när vi är ute i regnet och spatserar:

Flameskillen




Förresten har jag tillbringat inte mindre än tre timmar i gymets lokaler idag! Först kostföreläsning 1 timme, sen två timmars träning (nåja, en och en halv och sen lite dötid där emellan). Och blev inte alls dödstrött! Innebär detta att jag börjar bli mer tränad, eller att jag bara latade mig igenom passen....?Själv hoppas man ju på det förstnämnda, och håller helt med allas vår Suleyman när han idag utbrast:

" Beach 2007, då ska jag fan ha James Bond-kropp!"

Fast det där med "Beach..." har man ju försökt med sen... -98 kanske, och inte fan har man kunnat stoltsera med nån hard-rock body på stranden! Så kommer väl inte fallet bli nästa år heller om jag känner mig och min kropp rätt, men liiite mer tight: het ska jag väl kunna locka fram!

Frosseri är en dödssynd

Vilket bra sällskap mina hundar är! Jag sitter och kollar på TV medan de har gått in och lagt sig att sova. De är trötta, de små gamla gubbarna.... Var ute och gick i 1 1/2 timme idag i regn, så jag kan väl förstå dem.

Själv är man lite halvsliten, fick mig en ordentlig ridtur igår. På häst ska jag väl säga, för att inte trigga vissas fantasi ;). Det var otroligt kul, hästrackarn pep av glädje, småbockade och försökte skena tre gånger. Jag bara garvade! Superskoj! Lilla killen var pigg! Men idag har jag oooont i låren, känns att jag inte suttit på en häst på ett par månader....

Får nog ta och gå och lägga mig strax också, mår lite illa efter min och Åsas frosserikväll med ostobaconburgare, chips o cola.

Men fan! Nu börjar Amistad på tv. Kanske kan vara något att se? Får tjuvkika lite och se vad det kan vara, börjar lovande ialla fall med uppror på skepp och yxor i rygg. 

I'll be back..... 


Minnet är dåligt och kort

Läste en artikel om Svenljunga nyss. Den var inte positiv alls, handlade om att flera våldtäkter begåtts där inom kort tid.

Men ur denna vidriga läsning sprang en tanke på något fint. En vän jag hade för några år sedan, när jag jobbade på ridskolan i stan. Hon gick på naturbruksgymnasiet i Svenljunga, några år yngre än mig. Vi klickade efter några dagar av opersonligt kallprat, sem pratade vi om allt, jämt. Hon hade långt brunt hår och en jättefin ponny som hette Robin. Duktig och helt orädd ryttarinna var hon. I timtal kunde vi skratta och prata alltmedans vi jobbade med stallet och hästarna.

Men jag skäms, för jag minns inte hennes namn.... Hur kan man glömma någon man tycker så bra om? Har hjärnan bara släppt henne och räknar henne som oviktig, eller är det bara jag som har ett jävligt kasst minne?

White trash

Igår fick jag en vardag som är precis som jag vill ha dem! Jobb, lunch med vänner, träning, hushållspyssel. Var så duktig så och städade, dammsög, diskade och till och med bakade! Sjukt gott att på kvällningen njuta av nybakt chokladkaka och ett glas iskall mjölk...

Något som dock störde min annars så fridfulla vardag var när jag skulle gå till Maxi och handla. Tänkte vara extra duktig och ta med mig pantflaskor och annat smått och gott eftersom det ligger två återvinningsstationer på vägen. Så jag plockade även med trasiga glödlampor, batterier och kartonger.

Men fan heller att det fanns behållare för vare sig glödlampor eller batterier på någon av stationerna! WTF! Varför? Är det extra stöldbenäget eller vaddå? För miljöfarligt? För krångligt? Man måste alltså ta sig ända upp till soptippen för att göra sig av med dessa ting. Crap. Och jag skäms för att säga det, men jävulen flög i mig....

Jag slängde påsen med det ändå! I en papperskorg! Undra vad straffet är för att ha slängt  fem glödlampor och ett batteri i en papperskorg...?

Förlåt mig fader för mina synder, jag bör brinna i helvetets innersta krets i all evighet för denna oheliga handling! Jag blev bara så trött på att jag blev hindrad i min duktighet! Jag ska bättra mig och aldrig, aldrig göra om detta! Men ge mig fan lite cred! Jag har gjort mig av med bilen och cyklar eller går vart jag än ska, jag diskar för hand, jag komposterar, jag sopsorterar (oftast, om man bortser från nu), jag reser försumbart lite med flyg och skänker pengar till Världsnaturfonden! Kan det uppväga min denna allra mest naturföraktande synd?



För övrigt kände jag mig så amerikansk/pensionär:ig när jag stod och skulle betala och langade fram två rabattkuponger och ett returkvitto för mina pantburkar.... Hej plånbok vad tunn du är! Men det är väl så det ska vara också så här i slutet på månaden. Måndag kommer snart med nya, friska kulor på kontot. Det är väl därför jag beställt tid för klippning/färgning och "råkade" köpa 7 cd skivor igår (dock kostade alla max 59 kr). Bävar lite för framtiden, då min ansträngda studentekonomi inte kommer tillåta sådana extravaganser....

Men fatta vinken!

Denna händelse bubblade upp i tankarna efter att ha läst ett inlägg hos hejchef.blogg.se (otroligt rolig blogg!)

För flera år sedan var jag på en stor fest strax utanför stan tillsammans med min syster, vår vän Patrik och min kille Pelle (r.i.p min största kärlek, min allra bästa vän..).

Kvällen var helt jävla underbar, sommarvärme, liveband, levande eld, alkoholen flödade och humöret hos alla var på topp.

Jag vet inte riktigt hur det kom sig, men nån gång under kvällen var det en kille som började prata med mig. Jag var väl trevlig tillbaka, men sen märkte jag att han nog ville mer än att bara vara trevlig.. (can't blame him, jag hade ju mitt magiska linne på mig som ALLA blir sjukt snygga i, eller hur Åsa : )? ). Jag visade klart och tydligt att jag inte var intresserad, han tillochmed frågade rätt ut "ska vi hångla?" (Hej bästa raggningsrepliken!) Då gick jag därifrån, men han följde efter.

Så för att verkligen få honom att fatta att han skulle lägga ner, så grabbade jag tag i Pelle och hånglade upp honom rejält! Han var inte helt ovillig till det heller ; ). Tanken var ju att den andre killen skulle fatta att det inte var någon idé.

Men mitt i hånglet knackar nån mig på axeln. Jag vänder mig om, och där står han! Och klämmer ur sig kommentaren:

"Men.... ska du med hem eller....?"

Ridå!

Äntligen bevisat ; )!!

"Beergoggles", eller fylleglasögonen har äntligen fått vetenskapliga belägg !

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,936011,00.html

Tänk att det finns folk som sitter och räknar ut formler till sånt här... Det är väl ett allmänt accepterat begepp att "supa nån snygg ; )? Det har väl hänt både en och två gånger....

Mia + Åsa = Bra eller Anus?

Kom precis ihåg att min blogg är apful! Skulle trixa lite med htmlkodningen, men kom bara halvägs, och det är därför den ser ut som ett påskpynt! Ska fixa till den nån gång, måste bara få lite hjälp av webbmastern, aka syrran (själv är jag totalt lost vad gäller även den simplaste kodning)


Förresten har jag lite panik.... Tänkte ju utbilda mig till våren (om jag kommer in), är trött på allt vad kundreskontra, avtalshantering och kundtjänst heter. Och som de flesta som studerar vet, så har man det inte allt för fett ekonomiskt under studieperioden.

Då kom min kära vän Åsa med ett förslag som hette duga: flytta ihop med mig, så sparar vi båda pengar! Och idén låter väldigt, väldigt lockande. Vi spånade lite igår över + och - med denna idé. För att göra en lång lista kort, är detta de två huvudanledningarna till att tacka ja eller nej:

+
Bättre ekonomisk sits!

-
Kan tära på vänskapen?


Jag tänker på två gamla kompisar till mig, som var bästa vänner. Men efter att de bott ihop ett år, flyttade de isär och hyste största agg mot varann. Och jag vill inte att det ska hända mellan mig och Åsa. Så frågan lyder: Klarar vi av att bo ihop utan att störa/slå ihjäl varann? Om detta tvistar de lärde...

It's dirty work, but somebody's gotta do it

Nu är jag så sjukt jävla nöjd med mig själv igen! Har än en gång bevisat att jag inte är beroende av någon man, om det inte gäller den sexuella biten då ; ).

Fick ett ryck nu vid 23 tiden, och rensade mitt badrumsavlopp! Nasty! Men men, det är bara att bita ihop och göra det, och nu kan jag ge mig själv en klapp på axeln och njuta av att ha full flow i badkaret igen! Wohoo!

Förresten, en sån här fin glöggkvällsinbjudan får man om man varit riktigt snäll :) 

Inbjudan


Nu är det fan sova som gäller! Fast frågan är om man kan det, eller om det goa erbjudandet jag fick ikväll kommer att snurra i huvudet ett tag till.....

Mingel via blogg

Kom nyss att tänka på hur bloggen förenklar mitt intresse att få inblick i människors liv (ren och skär nyfikenhet, eller verkligt intresse för mina medmänniskor och hur dessa fungerar..?)

Har webbat runt lite och stött på flera personer jag fattat tycke för, endast genom att läsa deras anteckningar på bloggar. Man får sån insikt i en person, dess innersta tankar och funderingar. Även om det märks att alla inte vågar släppa efter riktigt och skriva fullt ut vad de egentligen tänker på, så blir det som en teaser till just DEN människans livsfilm....

Se bara på idag, då jag stiftat bekantskap med en (olyckligt?) kär kattälskande kille från Umeå, en gravid kvinna som blivit övergiven av barnets far, och en tjej som verkligen slog huvudet på spiken med singelskapets moment 22. Och detta utan att de har en aning om hur de inverkade på mig! (fan, egentligen är det rätt sjukt, när jag tänker närmare på det.... Väldigt mycklet peeping tom feeling; ) )

Sen är det ju nästan lika intressant att se på hur personerna skriver om saker, som vad de skriver om. En människa med ett intressant  och levande skriftspråk kan fånga mig med berättelser om de mest triviala vardagsting, bara för att de har ett sånt målande sätt att beskriva dem. Jag beundrar och avundas dessa människor som har den förmågan att fånga mitt intresse. Jag vill själv ha den förmågan, att kunna beröra andra och lämna ett intryck av mig i deras tankar.....

Ibland känns det som om det skulle vara det allra värsta för mig, att inte lämna något som helst intryck hos en person. Det gör mig inte så mycket om de älskar mig eller hatar mig (sanning med modifikation) bara de känner någonting när de hör mitt namn! Att veta att de reflekterat över mig, funderat över vad de känner inför mig och kommit fram till en åsikt, att jag kan skapa känslor hos folk, och inte bara glider igenom livet som ett stort "jaha?" i folks ögon. "Jaha?" människor är den värsta kategorin att hamna i, tror jag.

Love me or leave me, but for fuck´s sake, do something!

Dagens citat!

"Det spelar ingen roll hur stor eller liten en röv är, så länge den är rolig!"
                                                                                                                                      - Jörgen
                                     

Hunk-o-rama


På tal om hotties som kanske inte faller under "klassiskt snygg" kategorin.....:

Jack Black

Hell yeah! Jack Black can rock my boat anytime  : ) !!

Snailmail är inte att lita på!

Lördagen spenderades i Vänersborg med syrran och hundarna, trimkurs hela dagen. Var väldigt, väldigt intressant, och hundarna blev sååå snygga! Fick av dem så mycket onödig päls att jag skulle kunnat bygga en tredje hund av det... Shoppade lite nya trimsaker, bland annat en effileringssax för närmare 700 kr. Geeöött!

Och en rejäl jävla heldag var det, åkte vid 8,15 och kom hem runt 20 på kvällen. Sen skulle man visst snygga till sig lite också och gå på förfest. Och snygg blev jag, goddamit! Inte varit så nöjd på sjukt länge *egoboostar mig själv*.

Hemma hos Åsa var det varmt värre och mycket trevligt! Jörgen (med sin vanliga cpfylla), Carro, Mudden, Anders & Anders förgyllde kvällen med snygga kläder, alkohol och Sex, Booze and Rock N´ Roll, ett av de mest felaktiga spelen in the history of mankind! Jag satt och drack mina älskade Carlsberg 3.5:or, eftersom Åsa förbjudit mig att dricka starkare på förfester. Kan inte  förstå varför hon tycker så ; ).

Som vanligt var förfesten roligare än utekvällen på Hotellet, gick därifrån vid halv två typ, fast det var öppet till tre. Konstigt nog var det massa folk, men nästan ingen man kände. Börjar man bli gammal tro...?

Söndagen började med tio sms och fyra samtal från Åsa, allt hetsandes mot ägg-och korvmacka på Götas, som brukligt är på söndagar. Och det var fan inte illa när man väl orkade pallra sig upp ur sängen och blev hämtad av sin privata limo, typ...


Nu ska jag scanna in mina gymnasiebetyg och maila iväg min högskole ansökan IGEN! Jävla posten verkar ha kukat ur totalt och tappat bort mitt brev!! Helvete om allt faller på en sån grej, som inte jag kan rå för...


Happy Happy, Joy Joy!

Så här kul tyckte mina hundar att det var att bada idag....

WarroBeatnik

Men vill man vara fin får man lida pin : ). Ska åka på trimkurs hela dan i morgon, så då måste de vara rena och torra. Ni ska få se i morgon hur fiiina man kan bli när man trimmat ner lite av pälsen på dem!

You know I'm fat

Läste nyss på aftonbladet.se och gt.se att vårt nya fotbollsmedium Sladjan

Sladjan


i en chatt uttryckte sig om att han tyckte att Suzanne Sjögren
Suzanne Sjögren (bild från aftonbladet)
 
var alldeles för tjock för hans smak.

Ja, alla har olika smak och tycke om vad som är estetiskt tilltalande. Och visst att man absolut ska få ha en egen åsikt, det stödjer jag helt och fullt! Det är inte det jag reagerar på, utan jag bara undrar: Var i helvete är Suzanne tjock någonstans??

Hallå, Sladjan! Är det så här du vill att kvinnor ska se ut eller?:

Marianne (foto: aftonbladet)

(vänligen observera att jag tycker att Marianne Berlglund som bilden visar i det stora hela är en väldigt vacker tjej, men här ser hon bara sjuk ut!! För mer foton på Marianne, webba in på
http://www.five.tv/programmes/makemeasupermodel2/models/marianne/ )


Early mornings, when I wake up, I look like Kiss but without the makeup

Idag är jag så där löljigt pigg! Vaknade (innan klockans höga alarm!) fem i halv sex, och nästan studsade ur sängen! Duschade, gick och hämtade all min tvätt jag fick ren igår, sen en rask promenad till jobbet och var där halv sju!

I fuckin' rock, man!

Sterilisering för miljöns skull ;)

Nylärd fakta: En av de största hoten mot miljön är.... Förlossningar!

Den lustgas som används under förlossningar har visat sig avge sjukt mycket giftiga ångor, som förstör miljön mycket mer än en vanlig bil! Så sjukhusen har fått börja se över sina ventilationssystem och förbättra dessa.

Troligtvis kommer luftutsugen nu att fungera som en skorsten på ett kärnkraftverk, med lager på lager av filter som ska fånga upp de allra minsta gasutsläpp och oskadliggöra dessa. Då kan man ju leka med tanken att alla sjukhus kommer att ta över kärnkraftsverkens utseende också, då de karaktäristiska höga skorstenarna är till för att släppa ut de mikroskopiska gaser, som faktiskt klarar sig igenom alla filter, så högt upp att dessa ska hinna avdunsta innan de når marken.

Man lär sig något nytt varje dag...


En annan fundering, efter ett av många samtalsämnen som kom upp under en fika nån timme på Precis med Åsa och Kicki: När, om någonsin, är det tillåtet att ta över en kompis ex? Vare sig det gäller för en kväll, eller för ett långtida förhållande?

Personligen har jag aldrig ens varit i närheten av att vara med en kompis ex (kanske för att jag har lite annan smak på killar än vad mina vänner har), och har därför inte funderat så mycket över denna sits. Men åsikten jag har är, att efter några år, om nån av mina vänner skulle ta något av mina ex, fine by me! Även om inte jag hittade lyckan med just denna kille kanske min vän gör det. Men nu snackar vi alltså ett flertal år efteråt. Har hört om folk som plockat ex bara några veckor efteråt, och det känns lite väl creepy....

Sen är jag inte så oroad för att hamna i den sitsen, konstigt nog tänder inte mina vänner på samma killar som jag gör ; )! Jag menar, hur kan de inte se att de killar jag vill ha är sjukt heta!!

Fast jag och Åsa har ju dock ett kåtobjekt gemensamt:

Jack Sparrow


Faan alltså vad Jack Sparrow får safterna att rinna till! Han är en porrig pirat, yummie!! 

ÄCKLIGASTE radioreklamen

Nån mer än jag som reagerat på GP:s nya radioreklam?!? Höll på att kräkas när jag hörde den, en man som berättar att GP nu sänkt sitt pris för studenter till endast två kr. So far so good, men samtidigt som han säger detta gurglar han runt vad som låter som två liter sperma i munnen! Det smackas och sörplas och geggas utav bara helvete!

(reklamen går ut på att tidningen nu inte är dyrare än en mintkola per dag, men vem FAN äter kola på det sättet!! De som gör det borde skjutas!)

Åååh, jag som har ont av folk som smackar och sörplar när de äter får nästan kräkningar av denna vidriga reklam : S ! Ska fan aldrig börja prenumerera på GP för det!

Upside down dekoder?

Hörde ett rykte idag, att om man får en digitalbox och vänder dekoderkortet upp och ner, så får man alla kanaler?! Låter som fet bluff, men det skadar ju inte att testa...

Pratade med min chef i förmiddags, angående min tjänstledighet. Och hon lät faktiskt rätt positiv! Hon ska föra det vidare till ledningsgruppen, så får vi se vad de säger... Ett steg närmare på vägen! Att huvuddelen av de jag diskuterat med dock är negativa till det faktum att jag ska försöka jobba halvtid samtidigt som jag pluggar, det får man lägga åt sidan så länge... Som sagt, det skadar ju inte att testa!!

Annars kan jag meddela att jag var död  i morse! Träningsvärk motherfucker, kunde inte röra mig! Kom inte upp före halv åtta, och fick ta bilen till jobbet, kunde inte gå så långt. Damn, min stackars kropp. Men som de säger: No pain, no gain ; ).





Och förresten, hur skumt är det inte att man kan sakna samtal med en person som man bara har kontakt med online....? Dagens IT samhälle gör det alldeles för lätt att skapa relationer som man trivs med till folk som man annars kanske inte skulle engagera sig i....

Gerbilskoj

Så, nu har man varvat ner lite. Ätit en smörgås, tagit ett glas juice, diskat och släppt mina gerbiler lösa lite. Mina små mysisar ♥! Har fyra stycken, Sigbritt, Blåbär, Billy och Bob. Fantastiska husdjur när man vill ha roliga, enkla djur som inte luktar. Låter gör de dock lite, då de gnager och gräver mycket instinktivt. 

Sigbritt
Här är Sigbritt på väg ut och leka i sin favoritleksak, sin plastboll!




Billy, svårast att ta kort på



BobBob
Bob  Bob kikade lite uppe på bokhyllan


Sen fick jag lite hjälp med disken av Blåbär :)


Blåbär

Blåbär


BlåbärBlåbär



Sigbritt fick vara i plastbollen eftersom hanarna var lösa i lägenheten. Och hona + hane = måååånga nya gerbiler..... :)




I morgon ska jag träffa min chef och höra mig för om det finns möjlighet att få halvtidstjänstledigt, redan i januari.... Wish me luck!! 

Halvdöd

Hittade en gammal bild som rätt bra beskriver hur jag känner mig just nu.....

Halvdöd

Får dock inte förglömma att där var jag halvdöd pga hårt festande med påföljande karatefylla, nu är jag död tack vare träning med både Box och S-Core. Plus promenad till och från gymet... damn I'm good!

Nä, får nog take a moment, äta lite och varva ner lite så att hjärnan börjar fungera igen.... 

Mitt bättre jag

Jag är en bekväm, för att inte säga lat, person. Jag gillar att få saker serverade, att det ska vara lätt, flyta på, vara slappt och gött.

Ialla fall har jag alltid trott det. Jag har alltid sett mig själv som den lata, den sega, den förslappade soffpotatisen, och inbillat mig själv att det var så jag ville ha det. 23 år av iinrökt lättja är inte lätt att få bukt på...

Men jag tror jävlar i min låda att jag lyckats, ialla fall delvis. Inte nog med att jag köpt ett gymkort, jag - kors i taket - ANVÄNDER det också! Och vad "värre" är, jag mår mycket, mycket sämre när jag inte använder det.
BodyBalance
Ta idag som exempel, jag hade bokat ett pass med BodyBalance (kombination av thai chi, pilates och yoga).

Vid sextiden kröp den bekväma, lata jag fram och gnällde,
"orkar du verkligen idag, hade det inte varit skönt att
komma hem och lägga sig i soffan istället..?". Så jag avbokade
mitt pass. Men till min stora glädje (eftersom jag
försöker omprogrammera mig själv till en hälsosammare människa)
så riktigt kröp det i mig när klockan började närma sig åtta och
jag inte varit fysiskt aktiv på hela dagen. Tur nog för mig, så
fanns det en öppning i passbokningen, så jag kunde återboka mig
och fick mitt kroppsligt efterlängtande BodyBalance pass. Sjukt  skönt är det!



Dagens fråga:
Hur kommer det sig att jag ibland känner mig som sittandes i en glasbubbla, när jag andra dagar nästan blir överväldigad av gemenskapen jag känner med min omgivning?
 

Fröken svår

Lars Winnerbäck

 

Du kanske sa nånting som ingen alls förstod och som du ångra men som du ändå sa

 

Du kanske gick ett steg för långt för de försoffade så att de inte såg att det var bra

 

Du ville ändra på dig själv och på din värld, men du fick ofrivilligt se att den var seg

 

Livet är en dans på rosor men det är en dans med svåra steg.

 


My lips dont lie

Helvete vilken nare jag har!! Behöver sweetness o omsorg i form av

lypsyl

Det enda som hjälper mot uttorkade läppar! Har fan testat allt annat, men detta är det enda som funkar för mig! Och här sitter jag, min stackare, helt black på mjukgörande cerat!

Dagens VÄRSTA I landsproblem känns det som.....

Fucking jävla gubbaudi

Här är mitt största irritationsmoment just nu :
Gubbaudi

Inte nog med att den fick sju (7!) 2:or på besiktningen, häromdan la servon och bromsarna av....samtidigt... i en rondell.... Wohoo för den!

Jag har gett upp hoppet att få den såld, om inte nån reservdelsköpare eller meckmänniska köper den. Så då återstår två alternativ, framarbetade tillsammans med Åsa & Mudden:

1. Stubbrace när det fryser på. Spraya rosa och döpa om den till "Pussywagon", sen bara köra skiten ur den tills den kraschar!

2. Köra ut den till Muddens vän och låta honom "ta hand" om den tillsammans med sin stridsvagn...


Matematisk omöjlighet...?

Kan man klara 100% studier + 50% jobb?  Orkar man? Klarar man?

Åhh ångest ångest ångest... men spännande sådan!

Vem sa att man inte kan köpa sig lycka...?

Åååh Ullared!


4000 riksdaler fattigare, men materiellt oändligt mycket rikare :)!! En heldagstripp med tre goa brudar var en PERFEKT start på veckan! Klev ur sängen vid 05.45 och fräschade till mig lite, plockade upp Kicki och Cillan och sen the forgetful Åsa (dock förlåten för sin goda smak på "Ullared, here we come!!" skivan).

Jag bibehöll ansvaret för ratten då jag inte riktigt litade på Åsas vakenhet, and away we went! Snitthastighet 140 (förutom innan GBG, då hastigheten låg på typ 5 i en halvtimme...) och ett gött gung i bilen tog oss till sydligare breddgrader, där vi efter en snabb kaffe på "Röda fiket" började vår shoppingspree.

Efter fem timmar inne i shoppingens Mekka tog vi oss en lunch på väldens mest förvirrade ställe. Jag trodde att nummerlappar skulle innebära ett visst kösystem, men tji fick jag.... 78,56,57,89,85 var visst en helt adekvat sifferföljd.... Så det vara bara rätt åt dem att vi snuvade åt oss en extra portion, noll koll hade de!

Hemvägen gick nästan lika smidigt som ditvägen, bara en liten liten vattenplaningsincident som fick upp pulsen på oss alla. Men Åsa the driver klarade av det galant.

En snabb kaffe på Götas, sen gick jag på information om min utbildning. Telekonferens med universitetet, häftigt. Och att jag fick beskedet att det är nära 100% chans att jag kommer in var inte precis tråkig *glad banan* :)!

Så kvällen har spenderats hemma hos päronen och hundarna, kontemplerandes över skolan och alla mina inköp.

Litet utdrag ur shoppingkassarna:

Digitalkamera
Ryggsäck
Leopardmönstrade gummistövlar
Julgardiner/dukar/stolsdynor
Underkläder (upp en kupsorlek på BH, WTF?!)
Glöggservis
Mitt liv som Bert av Bert Karlsson (julklapp till pappsen)

Bäst idag:
Den passande texten på wellpappkartongen *ååh Åsa med tuttarna ;) *
Åååh Åsa med tuttarna!


E-kontakt - bra eller anus?

Jag har dividerat lite med min vän om fenomenet kontsktsidor på nätet. Jag ligger fortfarande kvar i det gamla tänket att det är rätt patetiskt med kontaktannonser överhuvudtaget, att det bara är till för folk som söker lätta knullkontakter och/eller har någon form av social störning.

Men man kanske borde ta och tänka om? Det kanske bara är jag som är gammaldags? Man kanske kan hitta både vänner och eventuella partners på nätet på ett lätt och trevligt sätt? Egentligen kanske internetkontakter är till för just sådana som mig, som vill vidga sitt kontaktnät, men som är alldeles för bekväma för att ta tåget till andra orter.....?

Äh, jag lever kvar i min gamla värld ett tag till, där Internet är bra för att hålla kontakten med gamla vänner, inte för att skaffa sig nya!

Fast knullkontakt.se kanske vore något för mig..... ; )

The day of our fathers

Klockan börjar närma sig tid för avgång, strax dags att sätta på sig vinterkängorna för att spatsera iväg till fars dag firandet på skön restaurang med mor, far, syster och svåger. Det ojämna antalet är något jag får leva med..... Maten kommer säkerligen vara god iallafall, yummie!

Förresten har jag något alla borde ha, men som så många saknar.... en vän man kan vara ensam tillsammans med, någon som man kan umgås med i flera timmar, och sen några till. En vän man kan göra två helt olika saker med utan att det känns kvävande pinsamt. Nån att vara tyst med, nån att vråla med, nån att hysteriskt fnittra med. For fuck´s sake, en riktigt rejäl vän!

Och med denna vän går avresan i morgon kl 06 till något som far min kallar för helvetet på jorden..... Åååååh Ullared!




Hur kommer det sig att min värsta fiende är jag själv?


Me, myself and I



Första inlägget (av förhoppningsvis många) i en blogg (förhoppningsvis ärlig) om en tjej (förhoppningsvis älskad).

En blogg ska vara naken, den ska vara snabbåtkomlig, ärlig och uppfylla personens intentioner med den och även spegla personen bakom den. Man ska aldrig skriva något man skäms för, och aldrig skämmas över något man skriver.

Jag tänkte använda denna blogg i huvudsak som dagbok, bollplank, reflektionshörna och minnesblock i detta mitt strävsamma liv. Inte minst kommer den användas som ett verktyg för att öva upp min skriftliga förmåga igen, efter att den legat i dvala under så lång tid.

Jag svänger mig gärna med storsvulna formuleringar, svårförstådda omskrivningar och fina ord, men det är en del av mig, av den jag är. Andra delar av mig är den barnsliga fnitterflickan, den omtänksamma modersfiguren, den sexuellt frustrerade nymfomanen och den otroligt temperamentsfulla känsloberg - och dalbanan.

Jag har försökt att påbörja en ny period i mitt liv, genom att söka in till en utbildning. Jag försöker skapa mig nya förutsättningar och hamna i nya situationer, för att förhoppningsvis hålla tristessen borta. Jag är gärna upptagen, men inte utloggad mentalt.