Min största kärlek, min allra bästa vän...

I natt var det fem år sedan du drog ditt sista andetag. Fem år, en evighet i en enda sekund.

Jag minns det så väl, hur sjukhusrummet plötsligt blev lite tystare och världen blev mycket svartare, när du var tvungen att gå och lämna mig ensam kvar. Ögonblicket jag bävat för hela veckan då jag legat vid din sida var här, så många år för tidigt. Min själ blev så tom och jag önskade att mitt hjärta skulle sluta slå, precis som ditt. Jag ville inte leva utan dig, du som fick mitt hjärta att slå dubbla slag varje gång jag såg dig.

Du var min värld från allra första gången såg dig, då jag blev förälskad av hela mitt 15åriga hjärta. Och även om vägen till att det blev vi var lång och krånglig, så visste jag att det skulle ske. Det var ju bara dig jag ville ha, det var bara du som upptog mina tankar. Det var bara du som fick mig att skratta så hårt och bara du som fick mig att må så otroligt bra. Det var du, och bara du.

Du var min största kärlek, och min allra bästa vän. Det var du som tröstade mig, skyddade mig, älskade mig. Du fick mig att känna mig speciell på ett sätt jag aldrig någonsin gjort innan, och som jag nog aldrig kommer att göra igen. Att någon kunde se på mig med sån kärlek, att någon kunde älska mig så, var bortom det jag trodde var möjligt. Du var den jag berättade allt för. Allt. När du lämnade mig så hade jag inte en enda hemliget för dig, det fanns inte någonting du inte visste om.

Jag vet att du fortfarande är med mig. Jag kan se dig i mina drömmar, känna dig i mitt hjärta. Du vakar över mig, och jag tror nog att du är stolt över det du ser. Jag har kommit vidare, jag har överlevt och jag lever på nytt. Jag kan igen skratta och se framåt, se en framtid för mig. Jag är inte destruktiv längre, jag önskar inte längre att mitt liv skulle ha slutat samtidigt med ditt. Jag ser skönhet och glädje, och jag hittar människor som får det att bubbla i mig.

Men jag saknar dig. Fan vad jag saknar dig. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig, knappt en natt utan att jag drömmer om dig. Det fïnns inte en enda dag som jag inte önskar att jag fick prata med dig igen, röra vid dig igen. Jag kan ännu idag råka sträcka mig efter telefonen av en impuls att ringa dig och berätta någonting. Det finns dagar då allt kommer tillbaka, och jag inte kan lämna sängen för att jag gråter så hårt över tanken att du inte finns hos mig längre.

Men jag skulle aldrig, inte ens för en sekund, byta bort de år vi hade mot att slippa den smärtan. De var värda varenda tår.

Jag drömmer om att en dag träffa någon ny som mitt hjärta slår dubbla slag för.. Men jag vet inte om det kommer att gå. För mitt hjärta slår fortfarande dubbelt för dig.

Jag älskar dig Pelle. Jag kommer aldrig sluta med det. Du kommer alltid vara min största kärlek och min allra bästa vän.



I was made for loving you baby.
You were made for loving me.

Dagens vackraste bild



Ny bloggkategori: Jag tillägnar min dag

Jag tillängar min dag kommer att handla om personer och händelser som berör mig extra mycket.


Idag tillägnar jag min dag till en av min pappas bästa vänner, Conny (Kånka),  som gick bort igår, alldeles för tidigt efter en tids sjukdom.

Det jag alltid kommer minnas av Conny är hans aldrig sinande leende, hans bullriga skratt och alla festhistorier som pappa berättade om dem. Conny var alltid en glad person som jag vet betydde väldigt mycket för min pappa.

Mina tankar går till Connys fru och barn.





Vila i frid Conny.
För tidigt bortryckt, för evigt saknad.

Do not stand at my grave and weep,
I am not there, I do not sleep.

I am a thousand winds that blow.
I am the diamond glint on snow.
I am the sunlight on ripened grain.
I am the gentle autumn rain.

When you wake in the morning hush,
I am the swift, uplifting rush
Of quiet birds in circling flight.
I am the soft starlight at night.

Do not stand at my grave and weep.
I am not there, I do not sleep.
(Do not stand at my grave and cry.
I am not there, I did not die!

Mary Frye (1932)


di.se listar: De mest ogenomtänkta internetadresserna

Eller så kanske det är sjukt genomtänkta adresser, bara för att väcka uppmärksamhet...? Jag hoppas på att de är helt ogenomtänkta, det hade varit så jävla roligt!

* Penntillverkaren Pen Island: penisland.net

* Powergen Italia, ett italienskt företag som säljer batteriprodukter: powergenitalia.com

* Sajten Who Represents, listar managers åt artister: whorepresents.com

* Australiska trädgårds- och växtföretaget Mole Station Native Nursery: molestationnursery.com

* Experts Exchange, sajt för experter inom it, teknik och programmering: expertsexchange.com

* Kyrkan First Cumming Methodist Church: cummingfirst.com

* Konstsajten Speed of Art: speedofart.com 

* Företaget Via Grafix, datorgrafik och digitala läromedel: viagrafix.com

* Dickson Web, som bland annat säljer olika typer av mätinstrument: dicksonweb.com


Dagen igår blev bra ändå (och dagen idag är svammlig och full av tankar)

Trots mitt fastväxande i soffan ett par timmar så kom jag igång mer på slutet! En promenad med Homer och min älskade (men ack så dåligt kassaväljande) Björs, samt användande av mitt Wii Fit gav kvällen en guldkantad avslutning. Det känns verkligen som riktig träning när man står där på Balance Board:en. En timme flöt snabbt förbi med hulahoops, joggning, yoga och muskelträning.

Jag tar av hatten för Nintendo och deras geniala satsning för att få Generation Lard-Ass att röra på sig mer! Det är inte bara motion, det är kul samtidigt :D! Fast mindre kul var det när spelet började skälla på mig för att det var tre dagar sendan jag använde det sist :P! Får fan se till att få lite kontinuitet i det hela, vill ju inte bli osams med mitt Wii!



För övrig fick jag en förfrågan att åka med på Metaltown igår. Jag tackade nej, men bara frågan fick mig att drömma mig bort till svunna Roskildedagar, dagar av gemenskap, öl, fantastisk mat och musik och övervägande underbart väder. Jag saknar det väldigt, väldigt mycket ibland.  Det var vackra, underbara och ibland lite sorgsna veckor som alltid kommer vara en varmt minne för mig.

Men tiden och pengarna får mig nu att prioritera annorlunda. Jag kan (och vill) inte vara borta en vecka från Homer, även om jag vet att han skulle ha det fantastiskt hemma hos mor och far då jag är bortrest. Jag har tagit ett ansvar för ett liv, och kan då inte bara slänga över det på någon annan bara för att åka bort en vecka för att festa. Jag förstår mig inte på såna personer som skaffar sig det ansvaret, vare sig det gäller ett djur eller ett barn, och sen inte engagerar sig till max och offrar sig för det livets välbefinnande! Så många hundar som inte får den stimulans de behöver, så många barn vars föräldrar inte bryr sig. VARFÖR är man så egoistisk, varför ska folk bara ha och ha och ha och sen bara skita i ansvaret som det medför? 



Förresten så har jag nu för första gången märkt någonting positivt med den borgeliga regeringen vi har :D! Positivt i rent egoistiskt syfte iofs, eftersom det handlar om sänkta skatter som ger mig mer i plånboken. Personligen är jag glad över skattesystemet, och glad över att betala skatt, eftersom pengarna går till så många bra saker som man ibland inte tänker på. Sjukvården t.ex, vem fan skulle vilja ha det som i USA? (om du inte har sett Michael Moores Sicko, gör det nu).

Fast när man fick lönebeskedet denna månaden, och sin första heltidslön på över ett år, då skiftade allt mitt hjärta lite i blått. Fast jag får inte säga det för högt, då kommer min gråsosse-morfar och dropkickar mig tillbaka till när Palme gick i kortbyxor ;)!

Nu ska jag strax lära mig mer om kvartalsfakturering!

Min nya kärlek

Måste bara få säga det innan jag ska sova :

Jag älskar Wii Fit!!

Seghuvve

Idag är en seg dag. Huvudet hänger inte riktigt med, inte orken heller. Trots det fina vädret vill jag bara sitta inne och webba. Kan bero på något så enkelt att huvudet blir orkeslöst efter en dag framför datorn. Men då är ju inte den rätta medicinen att sitta framför datorn även på min fritid, mitt jämrans pucko! Nåja, jag tar det lite lugnt ett tag och lagar mig lite mat. Homer har lagt sig ner att sova, så efter att han vaknat och jag har ätit, så kan vi ta oss ut på en avslappnande tur. 

Vi premiärgick det gula spåret på Hjortgården igår! Tror att det var 4.6 km långt, och helt underbart vackert! Verkligen en jättefin promenadslinga med varierande skog runt omkring banan, så det kändes aldrig långtråkigt. Kommer absolut gå där många fler gånger!

Sen måste jag "träna" lite mer med min Balance Board. Fy fan vad kul och svettigt det är med Wii Fit :D!   En bra investering av mig *klappar mig själv på axeln*.

Det är verkligen ett underbart väder ute...

Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen!

Eller, nja, inte riktigt än :)! Men jag har iaf fattat beslutet om vart pengarna ska gå!


Check out my new toy!




 

Nikon D40 + 18-55/3,5-5,6 + 55-200/4,0-5,6

Wohoo!


Fore!!

Var på äventryrsgolf med jobbet igår. Satte nytt personligt rekord, med 34 slag på niohålsbana :D! De flesta tog jag på tre slag, en bana t.o.m. på bara 2! Hurra hurra vad jag blev glad! Alltid annars brukar jag ligga på maxade slag på varje bana, och då brukar jag inte ens ha fått i bollen på de sju slagen :S.

Men som sagt, igår var guld!

Full koncentration!

It's all in the hips ;)!



Jag o lagledare Tingsén kollar puttriktning



Och jättegod mat fick vi efteråt också! Mycket trevlig jobbaktivitet!

En Gudinna i köket!

Vilken underbar dag! Efter avklarad arbetsdag blev det fika med Lena och Liam på Diva, sen promenad på Hjortgården med Åsa o Baloo.

Och nu, sen jag kom hem lite efter nio, har jag inte lagat en, utan två maträtter (eller ja, en och en halv iaf)! En att ätas i morgon, en att frysa ner till nästa vecka! All hail the Kitchen Queen!

Kycklingpaj!
Senapsbiffar!


Kycklingpaj och senapsbiffar, det är inte illa det!

Nu ska jag bara diska upp, sen är det väl dags att sova igen. Efter en genomborstning av Homer.

Godnatt Sverige!

Jag hjärta självscanning!!

Självscanningens fenomen ligger fan etta på min lista just nu!! Så otroligt smidigt och snabbt när man slipper köer och att lasta upp och ner sina varor. Jag är heeelt såld och kär i scanningen! Bara in på Maxi, ta sin scanner, packa maten så som man själv vill i lugn och ro, och sen läsa in sina varor och betala med kortet. Inga köer, inga kassörskor, helt datoriserat och opersonligt! Exakt så som jag vill ha mina stormarknadshandlingar!

Det enda som kan vara lite tradigt är ju när de gånger då man råkar ut för kontroll. Det vill man inte att det ska hända när man står där med en överfull kundvagn och har storhandlat för X antal kr. Då vill man bara skjuta sig själv...

Det är därför jag numera har lagt ner storhandlandet, och istället kör småhandlingar ett par dagar i veckan på vägen hem. Inte nog med att detta gör att jag slipper megastora avstämningar, det garanterar att jag alltid ska ha färsk och fräsch mat i kylen. Storhandlingar sägs ju vara det allra bästa sättet att spara in på hushållskassan, men när man lever i ett singelhushåll (särskilt ett där frysen pajjar så allt man har där rinner bort :P !) så händer det faktiskt att man har varit tvungen att slänga både det ena och det andra, då man inte har hunnit laga till allt som man köpt. Och det är fan matmissbruk om något!

Förövrigt så ska min date med Lena, som jag eftersträvade att få till skott denna veckan, bli av idag! Vi ska ut och äta efter jobbet, lyxa till det med att sätta oss på något matställe och vara riktiga lattemammor ;)! Hoppas att vädret håller sig som det är nu, då blir det ännu mysigare! Dock har jag lite ångest över att gå in till stan, har inte varit där på sjukt länge och jag är rädd att mer än tio människor åt gången kommer att ge mig ochlofobi, haha! Människor i mängd är jobbigt :P!

Och nej, min Wii Balance Board är fortfarande inte installerad!! Jag hinner ju fan inte lägga tid på sådana roliga men "onödiga" grejer, gah! Men ikväll ska jag nog kunna ta mig tid, ska nog få sällskap av den eminente Björs som kan sparka mig i röven och få det gjort! Sen jävlar ska det bli åka av, både bildligt och bokstavligt!


Warro 10 år!



Grattis på födelsedagen lille killen!

En liten ekvation...

Jag+vodka= big no no :P! Det är det enda jag tänker säga, resten av fredagskvällen ska få falla i glömska. Att ha en aprak-fylla kan väl hända den bästa, men typiskt nog gör jag det vid ett tillfälle så nu blir jag även hånad för det på jobbet! Illa illa! Men men, gjort är gjort, går inte att göra något åt :).

Ny vecka, ny start! Det jag hoppas på denna vecka är:

* att komma igång med agilityn igen
* att få till en date med Lena
* att koppla in mitt Wii Fit på ett korrekt sätt
* att komma ut på ett gäng sköna promenader
* att få överanalysera ett drama ;)
* Göra en bra avslutning på lydnaden alt. ha en bra kväll med jobbet på våraktiviteten (vilket jag nu åker på)

Nu, receptionsarbete, sen utbildning!

Surfande barnvakt

Sitter ute på Hönsetorp och passar lilla Pizza, nyss utsläppt från veterinären, opererad och tröööött. Hon verkar må rätt OK, och det är det som är huvudsaken.

Under tiden som hon sover så sitter jag och surfar och kollar igenom gamla kort i Malins dator. Hittade ett par som jag mådde bra av att se, som jag vill dela med mig av. Tror inte att det är så många som sett den sidan av mig... Förutom Åsa då, givetvis :D!



Programridning 060121





Detta är jag och min underbara, tråkiga, trygga, suuuura men snälla fuxmärr Solitha, som jag sålde för ca två år sedan. Eller är det tre? Eller mer? Fan, åren bara rullar och jag har ingen koll....

Första gången jag satt på en häst var -92, och sen dess var jag fast. Det var min huvudsakliga hobby under mer än ett deccennium, det jag lade min tid och mina pengar på. Men sen jag sålde Solitha har jag knappt varit i närheten av en häst.  

Jag tror aldrig att jag kommer att komma tillbaka till det livet igen. Fast iof ska man aldrig säga aldrig.... Hästlivet är underbart, men ack så tidsödande och pengakrävande. Inte för intet som det brukar kallas för snobbsport. Fast jag hade svårt att se snobbigheten i att varje dag, i ur och skur, gassande sol eller isande snöstorm, se till att hästen hade det så bra som möjligt.

Mocka, lyfta upp flera ton hö på skullen, putsa, rykta, bära vattendunkar, bygga hagar, (leda hästen under en hel natt i -23 grader vid ett kolikanfall), fixa mat, måla boxar, släppa ut och ta in, ... Listan kan göras hur lång som helst.

Men ändå... de gånger då man satt på hästen och allt stämde, det var det man levde för. De gånger då man äntligen gjorde ett klockrent galoppombyte, den perfekta förvända galoppen, en mjuk och följsam hörnpassering, en stillsam avsaktning eller en samlad igångsättning...

Eller när man äntligen tog sig över den läskiga tvåkombinationen, då man flög över naturhinder, galopperade på en sandväg eller då man i totalt samspel red ut i skogen, utan vare sig sadel eller träns... Då man var så nära sin häst som man bara kunde, det var då alla timmar, alla kronor, alla gånger man svurit över sin häst och förbannat den dagen man blev hästfrälst, inte längre spelade någon roll. Det var lycka, i en av de sannaste former.

Det ena avlöser det andra...

Fy fan, varlför kan det inte bara vara lugnt? Nu när Homer äntligen är på bättringsvägen, då hamnar Itza på operationsbordet :(. Stackars stackars lilla Pizza Paj....



Hoppas hon blir bra snart, lilla älsklingen

Natur och materialism

Det är ännu en underbar dag ute, om än lite kyligare än den tropiska värmen som var i helgen. Nätterna har blivit frostbetäckta igen, undrar hur det påverkar växtligheten..? Tur i oturen för mig att jag inte har fixat i ordning mina balkonglådor än, de skulle säkert ha dött i såfall, med min vanliga otur och icke-gröna fingrar. Dock finns det lite växtlighet på min balkong, till min stora förundran! Det är mitt fina nektarinträd som ännu en gång spruckit ut i löv. Jag som trodde att det var heldött, och därför har lämnat det ute hela vintern... Det är mycket kraft i moder naturs under. Får se till att ta lite extra bra hand om trädet nu, så kanske det tar sig ordentligt fram till sommarmånaderna.



För övrigt, så har jag fått hem mestadelen av min bokbeställning nu! Och har redan börjat förkovra mig i denna underbara litteratur, jag blir bara mer och mer fylld av tankar och inspiration till min utbildning i höst. Jag och Homer kommer att ha mycket nytta av den för vår personliga utveckling som ett team!

Sen så går jag och väntar som en tok på mitt lönebesked jag får i slutet av månaden. Första heltidlönen på länge, undrar vad den hamnar på? Jag har ju redan hamnat i ett shopping-spree, med böcker för tusentals kronor + ett Wii Fit beställt. Men sen ska det vara ett litet stopp, så jag får satt undan lite pengar också. Har lån till CSN och lån av mor och far som ska betalas, enligt mig så fort det bara går (även om det nog kommer att ta ett bra tag ). Planen är ju att sätta in så mycket pengar det bara går på sparkontot, för att kunna bli av med lånen i rask takt. Särskilt det till CSN, det är inte något jag vill ha hängande över mig. Mor- och farlånet har ju lite bättre avbetalningsplan, om man säger så ;).

Sen har jag ju vissa dyra saker på min "vill ha" lista.

* En systemkamera (när jag lyckas leta mig igenom djungeln av kameror som finns på marknaden som passar mina behov och krav)

* En hel hundbur som passar Opeln

* En hund till, dock är ju detta en kostnad som ligger 1-2 år fram i tiden

*" Den hemliga drömmen" som söks lite på halvfart...

Sen så är nog listan avklarad för denna gång, fast man vet ju att den hela tiden fylls på med saker som man "behöver" :P. Det gäller ju, för ekonomins skull, att skilja på de saker man vill ha från de man måste ha... Det är trååååkigt att vara vuxen o ekonomisk, när man ibland bara vill shoppa upp vartenda öre man har :P!



Pengar är som gödsel, de gör ingen nytta innan de sprids!

Snart i mitt hem!









Beställning lagd idag, ca 5 dagars leveranstid

Wohoo!

Mannen med det tunga ansvaret!




Min hjälte Svante!!







Inte kunna jobba på jobbet är trååååkigt!

Idag är det världens dödaste förmiddag på jobbet. Systemet vi arbetar i ska uppdateras till något som är namngivet med något så klatschigt som "NG - Next Generation". Ett KLART brott mot trademarklagarna! Skaparna av "Star Trek - The Next Generation" kommer nog höra av sig med stora skadeståndskrav i bakfickan ;). Så förmiddagen får spenderas med sortering av slutdebiterade flyttar, något av det trååååkigaste man kan tänka sig... Men men, det måste ju göras nån gång...



I morse fick jag ett kryptiskt sms från min högt ärade Svante, som löd: "Kan du ge fan i att förstöra våra vattenledningar på Stockslycke stup i kvarten... ;)"

Mäkta förvånad började jag fundera över vad han menade, men inklivningen i duschen gav svar på min fråga. Vattenstrålen var näst intill obefintlig, och paniken började sprida sig över att jag kanske skulle behöva gå till jobbet sömnsunkig och nattsvettig! Men som tur var höll den svaga strålen i sig under hela min duschning, så jag kunde möta dagen lika fräsch som vanligt. (
Åsa hade inte lika stor tur, i hennes kranar hade vattnet hunnit sina helt då hon kom hem från jobbet i morse ).

Dessa förbannade vattenledningar störde även min färd till jobbet, då hela sjömansvägen var ett enda stort uppgrävt hål! Svante, fan ta dig om det inte är fixat tills jag åker hem i kväll, då måste du straffas ;)!!

Jag vet inte riktigt vad jag tycker...

Detta är Sara Rue, en härlig komedienne, som är mest känd här i Sverige för rollen i "Less Then Perfect" (går på Tv4 på eftermiddagarna).


image181

Offer för Hollywoodtrenden med Size Zero kanske...?

Men men, så länge hon mår bra så skadar ju aldrig viktnedgång... Men INTE mer nu Sarah! Gör dig inte sjuk nu, då förlorar världen en otroligt rolig kvinna! Och vacker, både med och utan extra kilon!

Anropar: Försvunnen husmor!

Enda nackdelen med detta underbara väder är att jag faan inte får något gjort hemma! Nu står det disk i köket, ligger kläder på Homers tron och det är slammad krita utspritt på vardagsrumsbordet! Jag blir toookig! Och samtidigt förundrad, hur i all världen lyckas jag stöka ner så mycket när jag knappt är innanför hemmets dörrar?!

Men men, de få soltimmar vi har ska inte slösas bort på husbestyr. Tids nog kommer ruskvädret igen, då kan jag få det tip-top hemma igen.

Och BTW, jag har fått färg! Och inte den klassiska grisskära tonen som brukar klä min hy, utan en rätt snygg brun färg! Tio timmar i stekande sol vid en utställningsring i Örebro har jag att tacka för det. Men nu är det väl bara att räkna dagarna tills snyggheten försvinner och flagningen börjar. Ormkvinna i all ära, men ömsande skinn är inte det sexigaste som finns precis...

Vissa saker irriterar mig ...

Homer är på bättringsvägen nu, så nu kan jag komma igång med att bry mig om omvärlden igen! Och givetvis, när man sticker in näsan i verkligeheten och dess trivialiteter igen, så hittar man obarmhärtigt saker man stör sig på...

Folk som inte använder sina blinkers

De sitter inte på bilen bara för att vara dekorativa, idiotjävlar!! De är till för att kommunicera med andra billister genom att visa att/vart ni ska svänga! Hur fan tror ni att vi andra ska kunna veta vart ni ska ta vägen då ni hattar och fnattar hejvilt över vägar och genom rondeller utan att ens ge en fingervisning om vart ni ska? Det är sådana som ni som orsakar dödsolyckor!!

Folk som röker vid barn

Rökning i allmänhet tycker jag är en äcklig, dyr, dödlig och onödig ovana som jag önskar att alla jag känner skulle sluta med. Men i synnerhet finns det enligt mig inte mycket som skriker ignorans och egoism så mycket som någon som röker då de är ute med barn, både av häsloskäl och i förebildssyfte. Jag vet inte mycket som skriker "White Trash" så mycket som en mamma som är ute och går med barnvagnen/barnet i ena handen och en cigarett i den andra. Visst, det är heeelt upp till individen var/hur man vill röka men fy för den lede för sådana mödrar tycker jag!  Sen är jag inte heller ett vidare stort fan av sådana som är ute med hunden och röker heller. Och det är väl inte så mycket av hälsoskäl som för att jag tycker att det ser så otroligt nonchalant och B ut.  

Detta är mina åsikter, och jag står för dem!



I övrigt så skulle onsdagen vara min sista dag på halvtidsschema. Istället så jobbade jag till 17.30. So much for en sista slappardag :P! Nu är lunchen snart över här, och jag kommer att slava omkring här till kl 17 i eftermiddag.

Och, faktiskt, me like it :)!

Jag är glad att jag har ett jobb att gå till!
Jag är glad att jag har ett bra jobb!
Jag är glad att jag trivs med mitt jobb!
Jag är glad att jag tjänar mina egna pengar!


Kan du säga samma sak om ditt arbete? Om inte, förändra ditt liv och byt jobb!

Nu, dags för inbetalningsjournaler, autogirofiler och AMR registrering!



TJING!