The heat is on!

Fan, har så mycket att göra nu att jag knappt hinner sätta mig ner och andas, ännu mindre blogga :P! Men men, en snabb uppdatering om vad som händer just nu:

Uppgifter som ska göras:
* Hemtentamen i fonetik och grammatik, deadline onsdag
* Raspresentation av Dvärgschnauzer, deadline måndag
* Examinationsuppgift Språkriktighet, deadline nästa tisdag

Till helgen:
I morgon blir det fest i GBG! Det tillhör INTE vanligheterna! Ska bli så förbannat jävla kul, om jag bara hinner allt som ska göras innan vi åker ner.... Foffe, stall them as long as you can ;). Tänkte ju jacuzza lite efter jobbet innan avfärd för att bli fräsch och snygg!

På lördag ska jag återhämta mig från fredagen ;). Så ring INTE mig (för då kommer du troligtvis väcka mig och jag kommer att bli desorienterad och kinkig och inte vilja prata med dig på flera veckor om ens någonsin), jag ringer dig när jag vaknat om jag vill dig ngt. 

Efter uppvaknandet ska jag och Malin göra vårt bästa för att få Homer att se presentabel ut inför utställningspremiären på Åby på söndag! En inofficiell iofs, men det är ändå otroligt spännande och kuuuul!

Övrigt:
Jag ska börja jobba igen. Japp, beslutet är taget, skolan känns alldeles för slapp för att samla på sig massa studieskulder för. Så efter nyår går jag in igen med upp till 50% arbete, ibland mer, ibland mindre. Troligtvis kommer jag med lön och studiebidraget ligga på samma ekonomiska nivå som jag gör nu, med fullt studielån. Känns otroligt skönt. Då får jag ju den variation jag så hett eftersträvar, ömsom jobb och ömsom plugg. Och då ställs kraven på diciplin allt högre, för jag har ju en hund vars träning jag inte får sacka efter med heller :)!

Och speaking of jobb, tack vare min vän Danne så har jag blivit indragen i skolans värld även utanför min praktik! Ska fylla tomrummet ett par timmar för en sjukskriven lärare. Kan bli intressant och lärorikt! Bara ingen unge frågar mig efter hjälp med matten, då kommer jag bli avslöjad som den olärda bluff jag eg. är :P!

Nu, fortsätta på hemtentan, sen soooova!

Happy Feet

Nu jävlar ska mina fötter vara glada! Dr.Scholl har varit inblandad från tå till häl med såpass avancerade produkter så som

* Scholl Fresh Step mjukgörande fotbad with Active Skin Conditioners
* Scholl Carborundum Foot File
* Scholl Foot Care Intensive Foot Treatment..... med sockor!!

Så nu sitter jag här i inte så erotiska ankelstrumpor och låter fötterna bakas i godhet. Medan det sker, ska jag tack vare min älskade husgud Björs spela LucasArts Sam&Max Season 1. Fy fan va nice!


När du behöver stock....

Min käre Mattias förgyller inte bara mina kvällar med konversation, utan ibland även med bilder....

Lelle e go han

Tack för kvällens asgarv!!

A hard work, work

Morgonen är sen, dagen är tidig, och jag sitter och väntar på att Homers mat ska bli klar. Sedan ska vi två dra iväg och jobba. Idag ska det bli bilkörande, läsande av leverantörsbyten och lite annat smått och gott.

Även avstängningar ska göras. Så, beware om du inte gjort rätt för dig. Då kan det hända senare idag att jag och min blodtörstiga kamphund står på din trapp och har kopplat bort din ström.... mouahahahaha!!!!

Jag borde sova för läääääänge sen....

.... men jag har totalt snöat in på youtube, där jag sitter och tittar på mina älsklingar


Johan Glans

136508-146


Magnus Betnér
(troligtvis en av världens hetaste män, oh lala!! Det rinner té som man säger ;))

136508-147


och min nya loverboy, Björn Gustafsson!!! Vilken jävla humor och timing på den killen!



I'm in lööööööve!

vetgirig.nu

Har hittat ett nyt favorittidsfördriv på nätet :D! Frågesport på vetgirig.nu, allmänbildningsfrågor om ALLT och lite till!

Bli medlem, logga in, gå till Duellen och utmana mig om jag är online!


Namnet är MosterMia, and I'm gonna kick your ass, punk!!

Stilistik och boketik

Har precis fått ut litteraturlistan ochgrovschemat för nästa delkurs som kör igång snart. Dax för stilistik, hurra!!


v. 49               Genre                  
Genretransponering  (Informerande text)                                             
  

v. 50               Textlingvistik              
Textbindningsanalys (Analyserande text)        

                                            

v. 51               Syntax                 
Reklamtext  (Argumenterande text)                       

                                           

v. 1               Ord, semantik, stil                    

  

v. 2               Stilistik                 
Stilanalys  (Analyserande text)                        
                                            

  

v. 3               Språksociologi              
Språklig observation (Diskursiv text)              


Det pirrar i mig för att få starta med detta! Gör detta mig till en engagerad elev, en brinnande stilistisk själ, eller bara rätt och slätt sjuk i huvudet ;)?
                                            
Men fy fan för min tvångstanke om att jag måste äga de böcker vi ska ha! Denna senaste lista hamnar på dryga 1300 kr... Jag har försökt att omprogrammera mig till att kunna låna böckerna, men det gåååår bara inte! Jag älskar böcker!! Så jag får ju skylla mig själv att det gräver hål i ekonomin..... Men men, säger som Francis Bacon:


Pengar är som gödsel. De gör nytta endast om de sprids!

Äntligen ett bra lagförslag!!

Stopp för usla hundägare

Hoppas att lagen kan bli någonting bra, att den återföljs och inte bara blir någon pseudo-lag som försvinner ut i tomma intet. Det är något som alla borde fatta, att det är aldrig hundens fel, utan ägarens, om det händer något!

Det finns många som tror att om vi bara förbjuder "kamphundarna" så blir allt frid och fröjd. De flesta verkar tro att en "kamphund" är ett samlingsnamn på en ras, eller kanske med hundar med ett speciellt utseende. Vad de flesta inte verkar tänka på är att alla hundar har en potential att bli "kamphundar", helt beroende på vilken ägare de har!

Om och om igen läser man i tidningarna om hundar som bitit barn eller andra hundar. Om hundarna är av en speciell ras, t.ex. amstaff, staff, pitbull eller rottweiler, så slås det gärna upp på förstasidan, gärna med en bild på en skällande hund som visar tänderna. Varför inte hänga ut ägarna istället, och inte nämna vad det är för ras? För det är som sagt aldrig hundens fel att något händer! Vi hundägare har ett strikt ansvar att hålla koll på våra hundar, så om något händer är det för att ägaren har brustit i ledarskap, tillsyn, omhändertagande eller annat som rör hunden.


Break it down boy

Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli...



Apati in absurdum

Jag blir så otroligt trött och apatisk när det är så mörkt ute. Jag funkar inte riktigt som jag borde, jag vill bara dra ner rullgardinerna till omvärlden, tända alla ljus och lampor jag har, och inte gå utanför min dorr innan solen har kommit tillbaka. Jag har en konstig känsla av stress i kroppen, men vill samtidigt bara låta timmarna flyta. Jag gör mycket i korta, intensiva stunder, men desto mindre desto längre.... Jag är som en sengångare, helt enkelt!.

Som tur är har jag iaf inte blivit deprimerad denna höst, tack vare att jag lyckades ordna upp mig och mitt förstånd så mycket i våras. Det är jag otroligt glad för, gladare än vad jag kan beskriva. Men jag önskar att jag hade mer ork, mer energi, ännu mer glädje än vad jag har. Skolarbetet känns så otroligt jobbigt att ta tag i, det känns meningslöst på något sätt. Samtidigt önskar jag att det fanns mer praktiska saker att ta tag i. Samtidigt önskar jag att.... jag vet inte.... vi får se.


Hårdare helg än vanligt

Det har varit en lite hård helg för mig faktiskt! I fredags var vi en smärre folksamling som befann sig i lägenheten och åt thai, drack alkohol och hade allmännt supertrevligt! Tack Åsa, Lena, Liam, Björs, Mudden, Dave Hill och Peters för gött sällskap och en jävligt kul kväll!

Lördagen var ännu värre, då jag fick ett otroligt partysug och valde att hänga med till Hotellert! Det var ju som det brukar där, några roliga, andra desto mindre behagliga (Ååååh Marocco!). Jag begav mig därifrån innan den strida strömmen av ensamma själar började dra sig mot utgången, och slapp därigenom köer och hann köpa mig mat innan hemgång.

Fast det underbaraste var ju absolut förfesten tillsammans med Björs, Svante och Håkan. Jag var kanske inte världens socialaste där jag satt med en laptop i knäet, hörlurar på skallen och drack mina öl samtidigt som jag spelade Sam&Max, men eftersom de andra var uppslukade av fotboll, så var jag nog förlåten ;) Jag skrattade mig iallafall sjukt varm åt alla puckade händelser i den lägenheten. Popcornspop på lägsta nivå, med en smält matta som resultat, för att nämna bara en sak ;).

Till sist, en kärleksförklaring till Björs! Tack som fan för att du är en underbar vän, beter dig som en hjälte och är snygg som en gud! Min helg hade inte varit alls lika gyllene om det inte vore för dig! Och tro fan inte att du ska bjuda mig på öl, jag ska betala för mig som ett riktigt rekordeligt fruntimmer :P! Me love you long time!!!



Sent ska syndaren vakna

Fan. Kroppen mår inte rikigt bra.

Gick upp sju första gången då Homer skulle ut, la mat i blöt till honom och gick sen och lade oss igen. Gick upp nio med en konstig känsla i kroppen. Matade Homer, gick ut med honom, åt själv, och skulle sen bara webba lite innan jag satte igång att städa för samkomsten här ikväll. Men kroppen ville annorlunda, och jag tror att jag är glad som lyssnade på den. När frossbrytningarna kom runt tio, så tog jag på mig en fleecetröja (nte det vanligaste plagget min överhettade kropp brukar skrika efter...) och gick och lade mig och Homer igen.

Nästa gång jag vaknade, var klockan halv två :S. Fy fan säger jag, det är helt sjukt! Men men, det verkar som om det var det jag behövde, nu känner jag mig bättre. Vill ju helst känna mig OK i kropp och själ när jag ska få celebert besök i afton :).

Så nu efter lunchen ska Homer få åka hem och leka med Beatnik och Warro, medan jag röjer undan lite mer här hemma.

Den perfekta manliga uppenbarelsen

Det finns en kille här i Alinge, som har ALLT jag vill ha hos en man.... fysiskt sett. Behöver nog dock lobotomeras lite :P. Men men, ögongodis är alltid geeöött!!

Åh, borde nog sova nu ;)


En lustig liten syn

Jag var nyss ute och gick md mina tre underbara hundar. Vi var nere i Nolhaga park där de fick springa fritt, och det var ren och skär lycka när man tittade på dem :).

När vi gick hem mot föräldrahemmet, så kördes vi om av en välklädd kvinna på en permobil! Den gick i en nästan trimmad hastighet, och då och då slog hon till bromsen det hårdaste hon kunde, så man nästan kunde ana bromsspår på gatan ;). Inte så långt framför oss så nitade hon ännu en gång, parkerade permobilen, klev ur den och gick med raska steg in i närmsta hus!! Jag kände att jag tappade hakan totalt! Va fan, hon kunde ju gå, och bra dessutom! Är man verkligen i behov av en permo då? Eller det kanske inte var hennes, hon kanske bara var ute på en liten joyride med polarens permo, bara för att känna lite vad kärran gick för?

Hur som haver så förgyllde synen min dag, och jag skrattade inombords när jag på den sista biten av hemvägen visualiserade hur damen och hennes presumtiva väninna satt runt köksbordet med kaffekopparna i högsta hugg och diskuterade hur de skulle hotta upp permon ännu mer....

Var fan tog empatin vägen?!

Igår fick jag ta del av ett av de hemskaste klippen jag sett på Internet. Jag tänker inte länka till det, eftersom jag inte anser att ett sådant borde spridas över huvud taget. Men jag kan beskriva det.

Det är en kvinna och en, i raka ordalag, fet pojke som spänns fast i en åkattraktion, typ Top Spin på Liseberg verkar det vara. En kamera är monterad över deras sits, antagligen för att man efteråt ska kunna höra sina egna skräckslagna men förtjusta tjut.

Attraktionen startar, och allt ser först OK ut. Men bara sekunder in i klippet ser man pojken lätta från sin stol, och man märker att han är på väg ut ur sitsen. Redan här börjar han skrika för sitt liv, han är helt säker på att han ska rasa ur stolen. Under tiden som attraktionen fortsätter snurra, ser man hur han glider längre och längre ner i stolen, säkerhetsbältet sitter nu under hakan på honom som en strypsnara och hans kroppshydda fungerar som en tyngd som trycker hans hals mot bältet. Man ser skräcken i hans ansikte och hör dödsångesten i hans röst, då han skriker på hjälp och av smärta.

Jag blev illa berörd nog av bara detta, att höra hans skräckslagna rop på hjälp och att se hur han är på väg att ramla ur attraktionen. Men det som verkligen fick mig att må illa, var att någon lagt på skratt på klippet! Någon ansåg helt enkelt att denne pojkes tro på att han var på väg att dö var någonting lustigt och någonting man tittade på för sitt höga nöjes skull! Vad fan är det för fel på folk?

Jag är inte sen att erkänna att jag gillar svart humor, bizarr humor, galghumor och lyteskomik. Men detta var fanimej lyteskomik av den allra värsta sorten, den gjord utan hjärta och hjärna. För den enda anledningen jag kunde se, och som man även kunde ana efter vad klippet hette (fat kid on ride eller ngt liknande) var att anledningen att det var OK att skratta åt det, var att killen var fet. Well, I've got news for you: Att skratta åt någon som vrider sig av skräck och panik, som tror att han är på väg att dö, är någonting av det ondaste man kan göra, vare sig han är fet eller inte! Det är fanimej ett lågvattenmärke!

Skulle Ni skratta lika gott om den fete killen, akompanjerad av pålagda burkskratt, verkligen hade trillat ur attraktionen? Skulle Ni skratta lika gott när han landade med huvudet före i asfalten, med hjärnsubstans och blod skvätt andes över åskådarna.

Burkskratten skulle ha fortsatt. Skulle du?

Nu ser det ljust ut igen!

Har mailat lite fram och tillbaka till läraren i förra inlägget, och tack vare de bra och konstruktiva bitarna i hans (enligt mig) i övrigt rätt sura mail, så har jag nu blivit godkänd på den eftersläpande uppgiften :D! Hurra hurra, nu slipper jag tänka på den mer, kan befinna mig i nuet istället!

Lämnade in en gruppuppgift i grammatik i förmiddags, och nu har läraren lagt ut denna veckas uppgift. Ni förstår inte hur underbart det är med lite framförhållning i denna nya kurs, den förra var bara totalt kaos! Men nu kommer det struktur, och det är helt fantastiskt! Nu ska jag "bara" läsa ett kapitel ur grammatikboken och fyra ur "Parnings- och Valpningsboken" tills i kväll.... Svettigt, men kul!

Och så är det valpkurs ikväll också.... It looks like a perfect monday to me :)!

Nu är jag helt ärligt ledsen...

OK, om några timmar kommer jag att känna att jag har överreagerat över hela saken och att jag betett mig fånigt, men va fan.....

Fick ett mail från en lärare idag, vars uppgift jag inte fått godkänt på under förra kursen. Det gällde publicering, så för att klara av uppgiften så skulle man lägga ut en artiken på en speciell sida på nätet. Mina inloggningsuppgifter har ALDRIG fungerat, så tillslut fick jag låna en kurskamrats inloggning för att få upp den där jävla artikeln. Jag har inte kunnat få någon kontakt med läraren via skolplattformen, och har inte försökt ringa till honom. Min jävla telefonfobi verkar ha kommit upp och bitit mig rejält i röven, för idag fick jag ett mail, som svar på ett av mina mail där jag förklarat att jag inte förstod vad jag skulle göra mer med uppgiften.

Mitt sista mail löd:

Hej *******

Jag har tittat över instruktionerna till uppgiften ännu en gång, och vad jag kan se så är det bara kommentarer till de andras artiklar som saknas för att jag ska ha genomfört uppgiften på ett korrekt sätt. Stämmer detta överrens med din åsikt om vad som behövs kompletteras?

Idag fick jag till svar:

Hej!

Först vill jag säga att ca 300 studenter klarat den här uppgiften tidigare. Ingen har misslyckats. Flera har tagit hjälp och det är givetvis helt OK unger kurstid.

Det riktigt allvarliga med ditt sätt att agera är att du inte läser uppgiften, hittar på en egen lösning som du säkert själv förstår är ohållbar och sedan i efterhand begär du att jag skall godkänna den. Hade jag tyckt att den här lösningen varit OK så hade jag givetvis skrivit det i uppgiften. Jag skriver på flera ställen att alla skall göra det här på en egen inloggning.

I uppgiften finns mitt telefonnummer med på flera ställen med uppmaning att höra av sig om det skulle bli tekniska problem. Jag har telefonen kopplad till min mobil och jag lovar att jag inte missat mer än 10 samtal det senaste året. Det har heller inte funnits något meddelande på min telefonsvarare. Inget brev till min e-post där du anger att du vill ha hjälp - bara brev där du påstår att du gjort uppgiften.

Dessutom finns en checklista för att hjälpa dig med artikeln. Inte heller den har du följt.

Jag ser det så här: Hjälper jag dig genom att bara godkänna den här uppgiften? Blir du en bättre lärare då? Mitt svar blir nog nej...  Kommer du att kunna ta hjälp av andra när du behöver det? Kan du ringa till den där sura föräldern när din elev behöver det? Kommer du att ta kontakt med sociala myndigheter, med BUP ... om du inte ens kan ringa mig och frågna mig om så enkla tekniska saker som detta? Jag känner inte dig mer än genom de få tillfällen jag mött dig och genom den sparsama brevkontakt vi haft. Kanske misstar mig och du behöver inte hålla med - men jag hoppas du förstår min princip.


Till uppgiften:

Gör följande:
(jag bedömer att det här tar några timmar högst)
Skaffa ett konto på******. Använd student-e-postkontot så kommer det att fungera bra. (Ring********** och be dem koppla dig till studentsupporten om du har problem med student-e-postkontot)
Ladda upp texten och bilderna. Lägg in bilderna. Kontrollera att du följer instruktionerna och exempelvis tipsen i checklistan att inte lägga mellanrubrik före en bild etc.

Språkligt:
Jag tycker du skriver bra men du bör se upp med vissa saker.
Fundera också över rubriken - funkit har säkert inget med hepatit eller magnetit att göra - kanske skall det stå funkigt?
Även om det är ett citat så bör du undvika att börja flera meningar i rad med Jag.
Titta på på orden ... då och då ... (två ggr i samma mening) och ... mer och mer ...  De är så pass speciella att man kanske bara skall använda dem när inget annat står till buds. Jag använder det ibland när jag vill variera mig men använder hellre ord som ... ibland, allt vanligare... Jag tycker att det kan vara helt ok i citat dock, eftersom de tillhör talspråket.

Förutom den lite knepiga formuleringen i första meningen kommer du här med för mig helt nya uppgifter. Om du inte bara tror det här (första och andra meningen i ingressen) så måste du nog ange en referens. Jag tycker det här verkar mycket spännande och undrar givetvis varför det blivit så här. Skulle själv vilja läsa mer om det här.

Bilderna är OK - men tänk på att böja på knäna när du tar bilder av barn.

Lycka till med arbetet och som sagt - om du stöter på några tekniska problem så hör du av dig på telefon eller e-post

Medsänder manualen.

mvh ******

Jag fick vad jag bad om, men även mer därtill.... Jag blev faktiskt lite sårad över flera saker han skrev! Så jag svarade tillbaka:

Tack för ett utstuderat svar om vad jag ska ändra på och vad som ska förbättras! Det var detta jag sökte, då jag inte själv förstod vad jag missat genom att läsa instruktionen. Nu när det står svart på vitt och konkret, är jag säker på att jag kommer göra en godkänd uppgift, vilket har varit mitt mål ända från början.  

Men tonen i det resterande mailet förbryllade och sårade mig, faktiskt. Det känns som om jag blir aggressivt och oförtjänt påhoppad på grund av att jag inte har förstått uppgiften. Jag vill trycka lite extra på några punkter som kändes för hårda i ditt mail.  

"Det riktigt allvarliga med ditt sätt att agera är att du inte läser uppgiften, hittar på en egen lösning som du säkert själv förstår är ohållbar och sedan i efterhand begär du att jag skall godkänna den" skriver du. Mitt mål har aldrig varit att "bara få den godkänd", utan att få mer detaljerat nerskrivet vad jag själv inte såg som kunde vara fel. Tråkigt att det uppfattats som lojhet, när det bara har handlat om kommunikationsproblem. Jag brukar inte be om ursäkt för den händelsen att jag inte förstått någonting, då jag anser att det är mänskligt att inte alltid vara "on top of things" och förstå instruktioner som andra människor ger. Att vara den förste av 300 elever som inte får uppgiften godkänd får jag väl helt enkelt ta.    

Och jag har mailat (flertal gånger), dock genom It's och inte på denna mail. Inte så lätt att veta att det inte kommit fram, då allt sett rätt ut och inget mail har blivit markerat som ej levererat. "Inget brev till min e-post där du anger att du vill ha hjälp - bara brev där du påstår att du gjort uppgiften."  Ännu en gång, jag kan inte be om ursäkt för att jag inte förstår. Jag har inte påstått att jag gjort uppgiften, jag har ansett att jag gjort uppgiften. Jag tycker att det ligger en viss skillnad i orden.  

Känslan jag får av ditt mail är att jag i dina ögon anses vara undansmitande, maskande och att jag agerar på ett felaktigt sätt. Det kan jag ta, i viss mån även förstå och acceptera. Men att du sedan verkar ifrågasätta om jag överhuvudtaget passar som lärare på grund av missförstånd, försvunna mail, och icke- ringda telefonsamtal, det sårar mig och gör mig till viss mån upprörd och arg. Men som du själv skrev: "Jag känner inte dig mer än genom de få tillfällen jag mött dig och genom den sparsama brevkontakt vi haft. Kanske misstar mig och du behöver inte hålla med - men jag hoppas du förstår min princip."  

Jag kan absolut förstå din princip,och du är berättigad till vilken åsikt du kan tänkas ha om mig, men jag delar den inte med dig.  

Uppgiften görs om så fort jag har fått nya inloggningsuppgifter på  *****, sen hoppas jag att det ska vara helt överspelat.       

MVH Mia Oskarson

Gah! Jag tar åt mig för mycket av innehållet i mailet :(..... Nästan så det är dags för det gamla mantrat: Jag ÄR inte värdelös Jag ÄR inte värdelös Jag ÄR inte värdelös Jag ÄR inte värdelös Jag ÄR inte värdelös Jag ÄR inte värdelös....

Nä, nu skiter jag i detta och gör saker som gör mig glad istället!

Jag ser det snöar.... helvete!!

Jävla helvete, nu faller det snöblandat regn utanför fönstret!! Vill inte, vill inte, VILL INTE!!!

Jag ska skjuta snön.....


Än sa skriva såm de låtär!

Jag har fått hjälp av den eminenta fröken Foglé med en av mina uppgifter i skolan, där man ska skriva en text så som det låter när man talar.

Detta är texten jag och min skolkamrat Magda skrev i tisdags:

Fördelarna med en ljudenlig stavning är att det underlättar för barn som ska lära sig skriva. De kan helt enkelt skriva som det låter, och på så sätt främja sitt skriftflöde utan att känna sig nedtryckta av krångliga grammatiska stavningsregler. Nackdelen är att skrivspråket på så sätt skulle kunna bli alldeles för svårbegripligt för människor som inte befinner sig just i ens geografiska/språkliga närhet. Skrivspråket skulle bli så dialektalt färgat att en från norra Sverige kanske inte ens skulle kunna förstå vad en från söder skriver. Detta skulle innebära att det ändå måste skapas ett helt nytt regelverk för hur skriftspråk ska utläsas och tolkas.



Och här är ovanstående text på Alingsås:ska


Födelana mä än judenli stavni e att de undelätta fö ban såm sa lära sej skriva. De kan helt enkelt skriva såm de låter, å på så sätt främja sitt skrivflöde uta natt tjänna sej netryckta ah krånglia grammatiska staningsregler. Nackdele när att skrispråket på så sätt sulle kunna bli alldeles föschvårbegriplit fö människor såm inte befinneschei just i äns jeografiska/språklia närhet. Skrispråket skulle bli så dialektalt färjat att än frå nårra Svärjä kansche inte äns skulle kunna föschtå va än från söder skriver. Dätta sulle innebära att de ändå måste skapa sett helt nytt regelvärk för hur skrifsspråk ska utläsas och tålkas. 


Jag älskar mitt dialektala arv :D!

Dagens lunch

Mums!

Mums!

Ugnsstekt laxfilé med kokt potatis, citron&basilika-sås och en provençalsk sallad med majs....gaddammit!

Jupiter svimmar aldrig!!

Jag skäms över att säga att jag glömt att skriva om min tripp tillbaka i tiden! Fy skäms på mig att inte ha dokumenterat detta minnesvärda ögonblick!

 För någon helg sen så dök jag och Foffe ner i ett hav av nostalgi, då vi (akompanjerade av VÄRLDENS godaste pizza och iskall cola) placerade oss i hans soffa för att njuta av världens bästa animerade film Pluk!!  Vi har pratat i över ett år om att återuppleva denna animerade kulturskatt, och nu blev det äntligen av!Jag vet inte hur många gånger vi såg den när vi var små, och den håller fortfarande, för bara någon minut in i filmen låg vi och skrattade högt åt Pluk rymdroboten, Nicki rymdplayboyen, flickvännen Babette och framförallt, Jupiter, Rymdhunden!

Vad som alltid förvånar mig när Pluk kommer på tal, är att nästan ingen har sett den! Va fan, jag, Foffe och Malin kan ju inte vara de enda under hela vår generation som sett denna animerade fullträff?! Ni andra stackare som lever i ovetande mörker, ni har missat någonting stort och underbart ;)!

Så jag hoppas att det inte kommer ta ännu ett år innan vi ser den igen, det vore synd och skam!

Lär dig att parkera människa!

Mitt inre fylls av hat och mitt blod kokar då jag stöter på dem, dessa odugliga människor som inte har lärt sig att parkera! Jag förstår folk som inte fixar en fickparkering, eller en ren inbackningsparkering. Men för helvete, ta inte upp fem parkeringsplatser med tre bilar!! Hur svårt ska det vara att rätta till avstånd, inte lämna massa utrymme emellan så att man tar upp 1 1/2 parkering med sin jävla bil! Gah!!


Ett extremexempel på en IDIOTparkering....

image144

Hur fan tänkte de här??

PMS FTW!

Hmmm, mitt hormonmonster till kropp och min sockerinlindade hjärna har inte varit vänliga föregående vecka.... Min beslutsamhet satt ur spel, och min självkontroll förintad. Frosseri till den milda grad... Crap! Jaja, ny vecka, nya takter. Det är inte lätt när kroppen skriker efter choklad, pizza ocxh pommes, när inget annat duger. Jag ger efter alldeles för lätt, men men, jag är ju iaf medveten om det :P.

Men jag ska fan bojkotta Kungens för alltid! Jag, Åsa och Björs skulle fetta till det med pizza igår, och ringde och beställde två Naf Naf och en Vezuvio, alla med kebabsås. Jag var så hungrig att jag skakade i både kropp och själ och var nära att börja gråta, så med pizzakartongens öppnande fick jag en skymt av himmelriket..... tills jag insåg att de jävla idioterna hade lagt på bearnaissås istället för kebabsås på pizzan!!! Ett i-landsproblem, men just då ett sånt gigantiskt jävla setback att jag blev helt till mig. Men nöden har ingen lag, och jag fick snällt tugga i mig den vedervärdigaste såsen som finns, annars hade jag kollapsat. Besvikelsen låg som en svart skugga över hela middagen...



I eftermiddag ska jag köra min mormor till sjukhuset, då hon skall dit för kontroll innan en starroperation. Min moster skulle ha kört henne, men blev uppbunden på jobbet. Och övriga släkt jobbar ju också, och då ingen tänkte på att jag är ledig och har haft körkort i över sex år (eller de kanske bara inte litar på mig ;)?), så var jag först inte tillfrågad, och det kändes ihopkört ett tag. 

Då sa mormor, den drygt 70-åriga kruttanten "Äsch,det är väl inget, jag kan ju ta bussen!". Men hell no, om jag sitter här och har både tid och bil, så inte fan ska min mormor behöva åka buss! Jag kan distribuera min tid som jag vill, och då ska inte mamma eller någon annan behöva ta ledigt från jobbet för att köra, när jag är vid mina sinnens fulla bruk! Min mormor ställer alltid upp på almig, städar, donar, tvättar fönster, bakar, skjutsar (bl.a. ställde hon ju upp att skjutsa mig och Åsa halv ett på nyårsnatten!) och allt annat, så detta är det minsta jag kan göra för henne :)!


För övrigt är jag jääääävligt sugen på att bli kär igen, men det är nog ett hopplöst uppdrag. Tror aldrig jag kommer känna så igen. Men, tro det eller ej, jag är inte besviken eller bitter för det! Bara kallt konstaterande att det enda jag saknar är kärleken till en man, annars är mitt liv så gott som komplett och otroligt lyckligt :)! Så jag traskar förnöjt på i mitt fantastiska liv, som faktiskt är otroligt ljust trots att vintermörkret kryper allt närmare.

image143


Den nakna träden står omkring ditt hus
och släppa in himmel och luft utan ända,
de nakna träden stiga ned till stranden
och spegla sig i vattnet.
Än leker ett barn i höstens gråa rök
och en flicka går med blommor i handen
och vid himlaranden
flyga vita silvervita fåglar upp

Edit Södergran