Äntligen ett bra lagförslag!!

Stopp för usla hundägare

Hoppas att lagen kan bli någonting bra, att den återföljs och inte bara blir någon pseudo-lag som försvinner ut i tomma intet. Det är något som alla borde fatta, att det är aldrig hundens fel, utan ägarens, om det händer något!

Det finns många som tror att om vi bara förbjuder "kamphundarna" så blir allt frid och fröjd. De flesta verkar tro att en "kamphund" är ett samlingsnamn på en ras, eller kanske med hundar med ett speciellt utseende. Vad de flesta inte verkar tänka på är att alla hundar har en potential att bli "kamphundar", helt beroende på vilken ägare de har!

Om och om igen läser man i tidningarna om hundar som bitit barn eller andra hundar. Om hundarna är av en speciell ras, t.ex. amstaff, staff, pitbull eller rottweiler, så slås det gärna upp på förstasidan, gärna med en bild på en skällande hund som visar tänderna. Varför inte hänga ut ägarna istället, och inte nämna vad det är för ras? För det är som sagt aldrig hundens fel att något händer! Vi hundägare har ett strikt ansvar att hålla koll på våra hundar, så om något händer är det för att ägaren har brustit i ledarskap, tillsyn, omhändertagande eller annat som rör hunden.


Kommentarer
Postat av: Arne

Hejjja MIA.......

2007-11-21 @ 21:20:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback