Long time no see!

Jajaja, jag är dååålig på att blogga:)! Tack för att ni tjatar på mig, det får mig att känna mig saknad och omtyckt!

Jag får väl göra en liten punktlista för att snabbt uppdatera er:

* Högskolan är avhoppad och avslutad
Jag har inte känt att jag har fått ut det jag velat av utbildningen, plus att jag hela tiden har tvekat på om jag verkligen klarar av att jobba med barn/ungdomar, eftersom jag generellt sett avskyr dessa....

* Jobbet är i full gång
Jobbar halvtid. Det kan bli en ändring framöver, men det ligger bara på planstadiet, säger till om/när det ändrar sig :)

* Jag är anmäld till ny utbildning!
Jajjemän, pluggandet kommer inte att försvinna ur mitt liv helt, men till hösten så är det en helt annan inriktning som gäller. Jag ska nämligen läsa till hundinstuktör på Hundens Hus i Göteborg :D! Snacka om att förena nytta med nöje...

Vad gäller det vissa tänker på, om det inte har varit ett otroligt slöseri att läsa ett år och ta lån, bara för att hoppa av, så har jag en sak att säga:

Nej!

Nej, det har absolut inte varit något slöseri. Om ni bara visste vad detta året stärkt mig, lyft upp mig, fått mig att hitta mig själv och landa på fötterna igen. Senast idag berättade jag för en kär vän att jag i årets början rent av var suicidal, och det är jag verkligen inte nu. Tiden jag har spenderat med mig själv, gjort nya saker och träffat nya människor, har gjort så mycket för mitt sargade sinne. För första gången på snart fem år så känner jag igen mig själv igen!

Så nej, jag tycker inte att mitt studielån har varit ett slöseri. Det har rentav varit en livlina.

Nu ska jag nog spela lite Wii tills jag ska sova. Fredag i morgon, och jag och Foffe ska dyka ner i nostalgi! Efter Let's Dance då, skulle aldrig i mitt liv få för mig att missa det! GO LINDA LAMPENIUS!!!!

Jag är så glad!!!

glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad glad!



Och jävligt nervös!!!


Jag har nu gjort en drastisk vändning, som kommer att berika mitt liv något oerhört! Jag har tagit det i små steg, men nu kom det fan ett otroligt stort jävla jättehopp!!

Åh herregud, jag är bara så GLAD!!!!

(väntar bara på skriftlig bekräftelse, sen kommer mer detaljer!)

Förresten, hur jävla sjukt ser inte ordet glad ut när man upprepar det så många gånger???

Vackert väder kräver vacker musik

ÄNTLIGEN så kunde man se solen under ett par timmar! Det gör en sån otroligt skillnad, igår sov jag till två utan en enda önskan att kliva upp för att möta världen, idag studsade jag ur sängen vid nio.

Så för att fira detta faktum att vädret äntligen var vackert så drog jag, Åsa, Homer och Baloo ut till Gräfsnäs slottsruin och satte oss på min picknickfilt och drack medhavt kaffe i termos. Vinden var lite kall, men det var helt jävla underbart ändå! Solen sken starkt över sjön och över våra vinterbleka ansikten, och livet var fantastiskt igen.

Efter att kaffet var uppdrucket så drog vi en sväng till Åsas familjs sommarstuga och släppte våra galningar lösa ett tag. Jävlar vad de sprang och lekte, underbart att se två så olika hundar (både i storlek och ålder) leka så frenetiskt med varann. Sen hittade Baloo en go lergegga att rulla sig i. Då var det dags att åka hem... ;).

Men äventyret var inte slut där! På vägen hem så blev vi invinkade till vägkanten i en poliskontroll! Pulsen steg till typ 400 på oss båda, varför är det så?! Varför blir man så sjukt nervös när man blir invinkad, även om man vet att man inte har gjort något fel? Men polisen var så trevlig så, det var bara för Åsa att visa kortet och blåsa hårt, sen var vi på väg igen.

Nu, en korv och bröd på KG´s senare, har Åsa dumpat av mig och Homer hemma för att åka på stallmöte, och sen trotsa sin träningsvärk och gräva lera idag igen. Själv ska jag försöka mig på att plugga lite, men först webba lite och lyssna på ett av världens bästa band, Weeping Willows. Jag har kommit på att jag knappt har hört någonting på deras senaste skiva Fear and Love, så den snurrar för fullt nu. Och den är så sjukt vacker, nästan samma känsla som på Into The Light, dock inte riktigt lika makalös som Broken Promise Land... Men vackert är det.


If you know what love is

You keep saying that you're stuck

Left outside without a key

But that door was never locked

You can always turn, turn to me

I left a trace for you to find

But you think you're left behind


Oh, if you know what love is

If you know what love is

If you know what love is

Then you'll understand


A million days, a million nights

You can never be replaced

You're invited to my life

Only you can find that special trace

I left a clue for you to see

All you have to do is choose me


Oh, if you know what love is

If you know what love is

If you know what love is


I am here for you when the wind blows

If you want me to

Don't you feel the same way about me?

When you're deep down in trouble

I will come for you

I will listen Wien your heart needs to speak


Oh, if you know what love is ...


Oh, if you know what love is

If you know what love is

If you know what love is

Then you'll understand

Then you'll understand



Aragorn kommer!



Jag skrattar lika mycket varje gång!!

Tack Åsa för att du påminde mig om den!

Let's Dance!

Detta är ett programkoncept jag verkligen gillar! Att se kändisar kämpa och svettas i någonting som ligger så långt ifrån vad de egentligen gör, det tycker jag är skitkul! Och att se på alla snygga klänningar är inte precis ett minus! Jag älskar även domarjuryn, de är väldigt kunniga och ger verkligen både beröm och kritik på ett konstruktivt sätt så artisterna kan ta med sig det till nästa gång för att utvecklas.

Kommer ge korta, högst oproffsiga kommentarer om vad jag tycker om varje par (eller ja, varje kändis, de riktiga dansarna är ju så sjukt duktiga att det inte är någon ide att kommentera)!


1:  Linda Lampenius och Daniel Da Silva / Cha Cha /
Domarnas poäng:  22

Sjukt flörtig cha cha!! Apsnyggt! Vilka ben Linda har, och som hon använde dem! Visst, jag ser inte detaljerna som domarna gör, men detta var av jävligt hög standard för att vara första dansen i säsongens första program!


2: Tony Richardsson och Annika Sjöö / Vals / Domarnas poäng:  22


"Grabbarna som dansar är de som inte har råd att sitta i baren!" Snyggt sagt Tony, haha :D!!


Vissa stegfel i valsen, men snygg hållning och snyggt fört! Tony såg allt lite nervös och lite stel ut, men han klarade det snyggt. Och vilket schysst lyft! Men... varför har ingen sagt till mig att Tony är så het?!?!   

  

  

3: Mi Ridell och Johan Andersson / Cha Cha / Domarnas poäng: 14

  

Ojojoj vilken klänning!! Ge mig en kropp som Mi's, och jag skulle bara gå klädd i sådana! Sjukt snygg är hon!


Dansmässigt skulle jag velat se Mi ta ut stegen och rörelserna lite mer, hon var lite tillbakahållen och snubblade till lite då och då.

  

  

4: Richard Herrey och Cecilia Ehrling / Vals / Domarnas poäng: 19

  

Jävligt stiligt med helvitt! Men för mycket böjda knän på Rickard tycker jag, det såg inte alltid så elegant ut. För mycket hälnersättningar också. Men potential finns nog allt i honom.


  

5: Tilde Fröling och Alfred Palmgren / Cha Cha / Domarnas poäng:  16

  

Hon är så snygg så snygg så snygg! Vilket ansikte, vilken kropp, vilka boobs! En sådan kvinna som kan få mig på lesbiska tankar alltså :D!


Och en otrolig närvaro och utstrålning tyckte jag att hon hade på dansgolvet! Kanske inte så smidig i kroppen eller med så bra steg som hade varit optimalt, men WTF! Det är första programmet!


  

6: Danny Saucedo och Malin Johansson / Cha Cha / Domarnas poäng: 16

  

Var Åsa ser the hotness hos honom kan jag inte förstå, jävlababyface med bebisröst...


Men jävlar vad han rör sig!! Att assimilera The Robot i en Cha Cha och komma undan med det kräver skicklighet och stil! Mjuka, erotiska höfter, och vilken fotföring! Danskoreografin dog lite efter The Robot, men JÄVLAR vilka uppvisningar det kan bli i framtiden!


  

7: Dilba och Tobias Wallin / Vals / Domarnas poäng:  21

  

Ååååh vad sagolikt vacker och elegant Dilba är! Och Den första bensträckningen i valsen var verklige pricken över i:t i elegans! Stilrent, trånande, smäktande.


  

8: Mats Carlsson och Carin da Silva / Cha Cha / Domarnas poäng: 13


Inte den bästa dansuppvisningen idag dock, stelt och lite taffligt men helt ok. Och vad fan gör det när han är hantverkare och skäggig, och det leendet....GE MIG!!!!

  

  

9: Tina Nordström och Tobias Karlsson / Vals / Domarnas poäng: 22

  

Söt som en karamell sveper Tina över dansgolvet. Inte så snyggt fotarbete som skulle kunna krävas, och benlyften var inte de elegantaste... Men svingarna när Tobias lyfte upp henne var to die for! Och hennes underbara varma leende lyfte allt.

  

  

10: Karl Petter Bergvall och Jeanette Karlsson / Cha Cha / Domarnas poäng: 15

  

Farmerboy goes Dirty Dancing, kan det bli bra? Det kunde ha blivit, om inte jävla TV4 hade fått TILLFÄLLIGT JÄVLA AVBROTT!!! Men det jag såg var spexigt, charmigt och gulligt! Inte tekniskt bra, inte sexigt, men alldeles...alldeles underbart.....


Nu såg jag the rerun. U_N_D_E_R_B_A_R_T!! Jag tror jag är kär i denne humoristiske grisbonde!

  

  

11: Susan Lanefelt och Björn Törnblom / Vals /  Domarnas poäng: 22

  

Eeeh.... Vem utav dansarna är mest botoxad? Vilka jävla släta pannor alltså. Men en jävligt vacker klänning med snyggt fall var det. Och det syntes att Susanne är/har varit gymnast, hon hade både hållning och benföring. Men det kändes... lite platt och tråkigt.

  

  

12: Uffe Larsson och Kristina Samuelsson / Vals / Domarnas poäng: 9

  

LOL! Quasimodoinledningen var ju guld, och det humoristiskt smäktande ansiktsuttrycket var ju fantastiskt! Men sen blev det ju lite väl stappligt och hållningen var ju faktiskt rent av katastrofal..... Jag hoppas verkligen att Uffe kan utvecklas mer, men årets Lasse Brandeby är nog tyvärr rätt så klar.

  

  

  

  

  


Jävla helvetes förbannade Tele2!!

Nu får det för fan vara nog! Idag låg det ÄNNU en inkorrekt räkning på min hallmatta! Är de fullständigt inkompetenta hela jävla företaget?! SKA DET VARA SÅ JÄVLA SVÅRT ATT GÖRA RÄTT?!!

Men i helvete heller att jag låter detta passera, jag ahr fan gett dem nog så många chanser! Jag har nu ringt både till konsumentverket, till polisen, och mailat både kommunens konsumentombudskvinna och även mailat Plus på SVT. Ringde även till Tele2 och berättade för dem hur läget låg, och den sista fakturan ska nu faxas in och bestridas.

Försökte förklara mig så gott det gick för konsumentombudskvinnan, hoppas hon hör av sig:

"Hejsan.  

Jag hör av mig till dig eftersom jag behöver hjälp med någonting som numera känns som trakasserier från Tele2.  

I början av 2007 fick jag ett erbjudande från min hyresvärd att via en sk. gruppanslutning skriva ett avtal med Tele2 om bredband (128 kbps) och kabeltvleverans. Kostnaden för detta skulle ingå i hyran, det står skrivet på avtalet. Jag tackade ja till detta, och fyllde även i att jag ville ha IP-telefoni från Tele2.  

Ända sen den dagen har det strulat, både med leverans av tjänsten(bredband som inte blev inkopplat, telefonnummer som inte flyttades osv.), men framför allt med räkningar. Då jag valde att ta ett bredband på 128 kbps (den lägsta hastigheten) så skulle detta som sagt ingå i hyran. Ändå får jag varje månad en räkning på 149 kr för just bredbandet, men även en "engångsavgift" för IP-telefonin, en avgift jag betalat! I min värld betyder engångsavgift att man bara betalar den en gång, men tydligen inte hos Tele2... 

Sen den allra första räkningen kom så har jag ringt och protesterat mot detta, eftersom jag inte ska betala denna kostnad. Och varje gång så har personen på kundtjänst (jag har pratat med otroligt många) gett mig rätt, och sagt att de tagit bort räkningen och fyllt i att jag inte ska ha några mer räkningar.  

Nu har det även gått så långt, att de har lagt på en påminnelseavgift för en räkning jag (efter ännu ett samtal med Tele2) inte betalat eftersom jag inte skulle ha den! Jag har redan kopplat in både min hyresvärd och min pappa som hjälp. Båda dessa har ringt Tele2 och försökt reda ut denna härva, men trots löften om att det skulle ordna upp sig har det varit utan resultat. Nu har jag blivit så trött på detta att jag har idag (då jag fick den senaste räkningen) ringt till konsumentverket och polisen, samt mailat dig och även Plus på SVT. Nedstående text är ett mail jag skickade till Tele2 redan den 9 november, men som jag inte fått svar på:  

"Detta är säkert 100:de gången jag hör av mig till er angående saker som inte stämmer, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var trött på det! Senast i förra veckan var jag i kontakt med kundtjänst, satt i telefon i sammanlagt 35 minuter och blev kopplad till åtta (8) personer som inte kunde hjälpa mig!

Mitt ärende gäller nämligen fakturor. Ni skickar gång på gång felaktiga fakturor till mig, som jag inte ska ha! För att bli extra bitsk, så verkar det inte som om den ena handen vet vad den andra gör hos er!


Jag är via min hyresvärd ansluten till er på en GRUPPANSLUTNING (något som de jag pratade med förra veckan inte kunde se, konstigt nog). Jag betalar alltså BREDBANDET på 128 kbps och KABELTV via min hyra. Jag ska alltså INTE ha fakturor från er på detta! Men ändå har jag gång på gång fått utskickat fakturor som är felaktiga! Jag har ringt FLERTALET gånger för att förklara att jag inte tänker betala dessa räkningar, då jag inte ska ha dem. Senast idag fick jag en räkning på 213 kr, varav 149 kr är för bredbandet.

Jag kan säga redan nu att jag bestrider denna räkning och inte tänker betala den (fakturanummer 106140713426). Jag har även en annan felaktig räkning som ni skickade ut förra månaden som jag har förklarat för er att jag inte tänker betala.


Nu har jag även involverat min hyresvärd i detta strul, så han kommer att kontakta er för att förklara att jag INTE ska ha dessa räkningar. Men jag ville även höra av mig själv och berätta att jag inte betalar några räkningar innan de är korrekta!


Jag hoppas på att få en slutgiltig lösning på detta snarast möjligt så att mina fakturor blir korrekta (jag har även IP-telefoni hos er, så mina ringda samtal ska jag ju betala, men ENDAST detta!). "


Jag hoppas att det finns något sätt du kan hjälpa mig på, jag vägrar att betala dessa felaktiga räkningar, men är samtidigt nervös att Tele2 kommer att fortsätta att göra fel och skicka påminnelser, som kanske senare hamnar hos Kronofogden eller liknande.... Jag har ingen lust att få betalningsanmärkningar för företagets misstag.  

MVH

Maria Oskarson"

Får väl se om jag kan få hjälp av någon. Hade varit jäääävligt gött att ha Sverker i ryggen också, negativ publicitet är ju fan det värsta såna här inkompetenta företag vet!

Tur att jag ska på uppfödarutbildning ikväll, så jag får ngt annat att tänka på :P!


Mikael and the syndrome

Nice att sitta och titta på TV4 Fakta programmet Medical Mysteries eller vad det nu heter. Där de tar upp konstiga, ovanliga fall som väldigt få drabbas av. Och nice att när man sitter där och tittar, så tar de upp ens egna syndrom :S. Gött att då även bli påmind om alla jävla symptom som det (kan) medför(a), wohoo.....

Jaja, det finns alltid de som har det värre. Jag ska inte klaga så mycket mer än det, även om man ibland blir illa till mods. Min disk är diskad, min hund är mätt, bättre än så kan det inte bli just nu :).

Helvetes helvetes helvetes helvetes JÄVLA LARD LAD!!

Vad fan i helvete är det så i spelet att man måste hamna EXAKT på den där jävla tredje luckan i Lard Lads huvud, MILIMETERPRECISION, för att man ska kunna klara av honom?!!?!?!?!? JAg har för fan hamnat på luckan med en heliumfylld Homer 4(!!!!) gånger nu, men INTE FAN har jag kommit på den där jävla precisionspunkten de kräver!!!! FAAAAAAAAAAN, varför ska det vara så jävla svååååååååårt!!!!!!


image161

Döööööööööööööööööööö diit jävla svin!!!!!!

Money money money.... eller inte!

Det är idag den 8 januari, och jag har -44 kr på kontot :P. Mindre bra... Jag skulle behöva ett sånt här:

136508-160


Fast iofs är räkningarna nu betalda, kyl och frys rätt fulla, bilen har över halv tank, jag har två spel till mitt Wii..... Jag är rätt så set helt enkelt :). Ekonomiskt fattig, men materiellt och känslomässigt rik :)!

Om jag bara kunde få tummen från där den inte bodre vara just nu och börja på min analys av klasskamratens förvirrade text...

Wohoo!

gick det allt bättre på Simpsonsspelet :D! Fast dock måste jag ju säga att det ligger mil efter Mario Galaxy. Hade det inte handlat om Simpsons hade det nog inte fått så högt betyg av mig, så tur för dem att jag är partisk!

Själva upplägget på spelet är lite krångligt, det är inte alltid logiskt vad man ska göra härnäst, styrningen och kameravinklarna är ibland helt katastrofala... men som sagt, att det är ett Simpsonsspel väger upp och förlåter mycket :). Nu har jag ju blivit liiiite mer vän med styrningen, så nu har jag allt klarat av ett par banor. Men jag längtar efter en rejäl omgång Mario igen, får nog bjuda hem Malin och JK på middag och spelkväll snart ;).

I övrigt så är livet uppe ur den mikroskopiska svacka jag hamnade i nyss. Tänk vad en hel chokladkaka med mjölk kan göra ;). Nu ser vi framåt igen och tar nya tag, i alla aspekter av livet. Ska ju nån gång sätta igång så smått med att gymma igen. Vad säger du Björs, när ska premiärturen ske? Jag behöver planera i förtid, så jag kan sjukskriva mig från jobbet , kommer ju varken kunna andas eller röra på mig på en vecka efteråt ;).

BTW, så är detta de jämna årens år! Mamma fyller 50, pappa 55, de gamla hundarna 10 och jag fyller 25.

Vad fan ska man hitta på då, på sin kvartssekelsdag? En brakfest med alla jag älskar hade inte suttit fel, men plånboken säger ifrån. En romantisk middag på tu man hand hade inte heller varit fel, men där saknas det något viktigt för att det skulle kunna uppfyllas :P. Som tur är så är det ju tre månader kvar, har man tur kanske det ena eller det andra problemet rätat ut sig då ;).

Nu blir det lite Buke, sen sova. Tre timmar föreläsning i Falköping i morgon, det ni!

Miami Ink rules!

Detta program har inte bara några utav världens mest fantastiska konstnärer, utan även två av världens tuffaste, snyggaste, sexigaste människor!

image158
image159


Ami eller Kat, I'd do anyone of them ;)!!

Chokelad är bra

Just nu bakar jag en chokladkaka. Choklad är bra till mycket. Och mot mycket. Självmedicinering någon?

Och fan vad svårt det var att styra på Simpsons. Kanske inte var på riktigt humör för det.

Seeeeeeeg

Oh herregud! Inte förns fyra kom jag och Homer upp ur sängen ordentligt idag! Kan ju ha att göra med att vi kom i säng vid 6 i morse...

Vilken underbar alternativ nyår det blev! Maten (potatiskaka med helstekt fläskfilé, rödvinssås och sallad) var helt makalös! Kudos till Åsa för snygg uppstyrning i köket! Kudos även till Svante för att han inhandlade och tog med sig den goda drycken! Och tack tack tack för den underbart fina blomman, det var en otroligt fin gest :)! Björs började negativt, men kom igen med en rasande fart allt eftersom tiden gick.

Resten av det alternativa nyåret gav mycket skratt och spelglädje, och Ring klocka Ring på tolvslaget (eller ja, lite efter, eftersom min dator inte var så snabb på youtube :P) med skumpa var en höjdpunkt :)!

(Sen klantade jag ju till mig totalt, en rejäl jävla missuppfattning och misstolkning av situationen. Jag tar på mig det, och hoppas att det inte kommer att ge några negativa efterdyningar. Det vill jag verkligen inte!! Jag tycker ju inte att det var hela världen, ett rätt trevligt misstag. Men om det skapade dåliga vibbar så ber jag fullt och fast om ursäkt.... )

Nu kollar jag och Homer på Guldfeber med Charlie Chaplin, och ska nog åka hem till mor och far och de andra hundarna senare.

Gott  Alternativt Nytt År på er alla :)!

Omröstning alternativt nyår

Alla (tre) utom en röstar för potatiskaka istället för potatisgratäng!!!

Jag gör det, det borde ni med!!!

Gästinlägg Björs!!!

HOW MUCH WOOD WOULD A WOODCHUCK CHOP IF A WOODCHUCK WOULD CHOP WOOD?

;)


Inlägg Mia!

Men va fan"! Nu har vi konstaterat att vänsterhanden är övervägande i detta sällskap!

Mia är den enda konstant högerhänta! Äsa är för det mesta vänsterhänt, och Björs och Svante verkar använda västern till de mesta ... bl.a ronken, s.a.s ;)!

Gästinlägg Åsa!

För tillfället befinner sig Björs och Svante på toan.. Kissar i kors? Hur fan ser Välkommen till samtiden ut på kortsidan? Svart eller rosa? Har inte en aning, borde jag ha som det Kent-fan jag är.
Slarviga öron-pucko-valpen vägrar sova.

Gott nytt år!

Gästinlägg Svanteson

Gott nytt år vännner...!

Oraklet från Eastluck förutspår följande händelser 2008,,,

...Mia kommer  träna sin hund Hampus till att sköta statsfinanserna nästkommande år...
...Bjorn-Bjorn kommer stuka långingret under ett Clive Burr-solo och gå över till att spela thin whistle...
...Åsa kommer inse att dressyr betyder "slå din häst" på tyska och slutar abrupt och börjar samla på tysk slå-din-häst-porr...
...Svante kommer bli kär och lycklig...

Vi ses nästa år!
KRAM

Kommentar av Mia och Björs!!

Björs: Kongofloden är för blå! Bada inte däri!

Mia:  Björs är misstänksam mot rök! (Tveksam mot rökare under fläkt!!! rättar Björs!)

Kommentarer just nu (01.03)!!!

Åsa:  Vad bar Ludvig den 14 på huvudet from 1673?

Björs:  ... vill jag leva!

Svante: Free the monks in burma!

Mia: Jag vill ju bara ligga med någon

Homer: zzzzzztuggkrokodilzzz

Back in black!

Så där, nu har man börjat jobba igen :)! Känns otroligt skönt faktiskt, vilken jävla härlig känsla att bara jobba fem timmar om dagen! Jag fick gjort jättemycket på jobbet, och så hade jag ändå hela eftermiddagen kvar att göra saker på. Halvtid is THE SHIT!

Men hur i helvete kan man ha den otroligt seriösa e-mailen litensnopp***@*****.com???

Tack som fan för dagens skratt, vem du än är :)!

I morgon:
Morgonpromenad med Homer (om jag inte försover mig :P)
Jobba
Storhandla
Städa
Alternativ Nyårsafton!!!

Recension av denna afton kommer säkert att bloggas upp senare ;).

Vad trillade ner i brevlådan idag...?

image157

Wohoo!!