Jag tillägnar min dag

Idag tillägnas dagen till Urban Wågerts och hans familj. Urban var en av många som drabbats av den bristfälliga dementvården, där personer behandlas som saker och inte som människor. Vård och ett drägligt liv, som borde vara en självklarhet för dem som inte kan klara sig själva, har i Urbans fall handlat om ren och skär förvaring. Vården har misslyckats fatalt med att ge Urban det han behövde, och orsakade därigenom både honom och hans familj onödigt lidande.

Urban fick sluta sitt liv på ett ovärdigt sätt. Hur länge till ska de mänskliga rättigheterna till värdighet och hjälp kunna negligeras på detta sätt, hur många mer vårdskandaler ska vi behöva höra om? Mer pengar och mer utbildning måste komma vården tillhanda, folk som arbetar med människor måste ha kunskap om vad de gör, och empati nog att se till det bästa för de människor som är beroende av dem.

När man är som svagast, det är då man ska kunna lita på att det görs allt för att hjälpa en till en dräglig vardag, personligt anpassad till ens svagheter och möjligheter. En människas värdighet kan inte räknas i kronor och ören.  

Och så funderar de på OM mobilstrålningen är för stark o skadlig...



"This is your brain on cellphone!"

Nu står hon först på min lista, över folk som förtjänar ett öde värre än döden...

Igår var jag, mamma och systern iväg på shoppingresa med tillhörande övernattning! Från början var det meningen att även pappa, JK och alla hundarna skulle komma ner på kvällen och möta upp oss vid stugan vi skulle bo i, så vi alla skulle sitta och mysa, dricka lite öl och se på Sverige-Spanien. Men i sista stund blev det bestämt att de skulle stanna hemma, och detta visade sig vara en jävla tur...

För övernattningen blev ett kapitel för sig! Efter att vi hade spenderat ett flertal timmar shoppande, så gick vi runt halv fyra tiden och satte oss på en närliggande pizzeria. Efter att vi beställt maten, så gick Malin för att ringa och fråga hur länge receptionen var öppen där vi skulle övernatta.

Hon kom tillbaka med ett bistert ansiktsuttryck.Kärringjävlen som ägde stället hade nämligen sagt att vi inte skulle få vara i stugan, för där bodde hon! "Ja, så är det ju när man skiljer sig, jag måste ju ha någonstans att bo förstår du väl!" var hennes förklaring. Va fan liksom!! Du kunde inte ringt och sagt det då, din jävla fittkärring!??

Istället för denna stuga, med dusch, toa och TV, så skulle vi få två rum på skilda ställen på vandrarhemmet, med gemensam dusch, allrum och toa med alla andra som bodde där! Det ville vi fan inte ha, vi hade ju bokat en stuga för att vi skulle få umgås ensamma! Jag blir så förbannad på folk som inte kan sköta saker proffissionellt, kan det vara så svårt att ringa och berätta att det har blivit förändringar i bokningen, så man har en chans att avboka??  Nu blev vi firriterade att vi sa att vi inte tänkte komma dit eftersom vi inte kunde få det vi hade bokat, och då blev hon sur för att det skulle bli krångligt för henne!? Men ditt dumma jävla luder, det är väl inte VÅRT problem att du inte kan sköta ditt företag? Och pengar fick vi ju inte tillbaka heller, så du ska väl bara vara nöjd, ditt förbannade ap-as!

Nä, usch och fy för såna korkade jävla människor!

När detta hade skett tog vi beslutet att åka hem till stugan och sova över där istället. Och vi hann nästan hem till matchen också, missade endast den första kvarten (fast den hörde vi på radion). Så allt slutade bra och mysigt iallafall!

Och shoppat fick jag ju gjort också! Här kommer ett urval på mina suveräna saker:



Sen fick jag även köpt två höst/vinterjackor (en för privat bruk, en för hästutställningar), plånböcker, underkläder, ramar, tröjor och tunikor m.m...

och så detta :



Ett äggkit, en liten stekpanna speciellt för ägg, och en omelettstekpanna som man kan vända på och steka på båda sidor! Ett måste i varje hem!!


Det är något som inte stämmer idag...

Jag kan inte sätta fingret på vad det är. Det är någonting i luften, en känsla av att allt inte är som det ska. Det är oroligt på något sätt. Jag vet inte... . Hade jag varit troende på det övernaturliga, så hade jag nog sagt att känslan är en föraning på att någonting kommer att hända idag. Men jag tror inte på sånt, egentligen. Jag är mer pragmatisk, och tror på saker som man kan se, höra och ta på. Fast visst har även jag varit med om ett och annat som vid första ögonkastet är svårt att förklara med vanliga naturlagar och logik.

Kan känslan bero på för det är begravning idag? Jag ska inte gå, men det påverkar mig ändå

Det är konstigt hur man bara kan vakna och direkt känna hur känslan för dagen är. Kommer man upp med en lite svårare känsla, så får man arbeta mer för att få dagen att ändå bli så bra den kan bli. Idag känns det som att jag behöver arbeta väldigt mycket för att komma på rätt köl igen.




För övrigt, så var det otroligt mysigt att se på fotboll igår! Minus knotten då... Och tack som fan för sällskapet Mart! Jag hade med mig min älskade kamera också, och mitt 55-200 objektiv fick bekänna färg. Och trots min totala okunnighet och mitt nybörjaraktiga sökande efter kortmöjligheter under anfall, så blev det faktiskt flera bra! I löööve my Nikon D40!!

Snart är det dax för match!!

Och jag är all dressed up, but no one to go with! Far min bangade, skulle hjälpa farmor att slänga massa shit från huset nu när hon ska flytta. Så jag och mina sponsorsbiljetter får allt klara oss själva idag! Om det inte dyker upp någon som har tid med mig, vilket ingen av mina vänner verkar ha, bläää på er !!

men men, jag komemr ialla fall få mat o dryck, så då är jag nöjd.

Och lite OT:

Om du vill ha mig
nu kan du få mig så lätt


hehehe....

Jag säger som Aftonbladet:



Fy fan vilken spännande match igår! Kan ju säga att tv:n fick sig en och annan utskällning i stridens hetta, men man kan ju inte sitta tyst när det handlar om fotboll (eller hockey, eller handboll...).

Och jag tycker allt att någon redan nu borde ge Petter Hansson ett pris för EM:s fulast mål !! Men vilken kämpe, ensam mot tre greker, och han bara SKULLE ha in bollen i mål! Zlatans mål var ju liiite snyggare, och det gick så snabbt att man knappt han reagera! mer sånt i Kommande matcher! Det var verkligen MAGISKT!

Sen får man ju inte glömma det fulaste tillbudet av alla, den apafula grekiska pungsparken på Zlatan, från liggande ställning! Det var inget annat än vidrigt och osportsligt! Fy på er Grekland! Och det var ju även flera andra grisiga situationer

Jag bockar även för Ljungbergs spel, han jobbade otroligt bra hela matchen (trots att han bl.a. blev köttet i en grekisk dubbelmacka ). Han och Allbäck (som jag hoppas får speltid snart) är några av mina favoriter i landslaget, slitvargar som springer som galningar över hela planen och skapar massor av möjligheter.

Så nu ser jag fram emot nästa Sverigematch på lördag. Hoppas bara att jag hinner tillbaka till en TV tills den börjar...

Det susar i Säven

Nu börjar det allt friska till lite i luften! Den stillsamma och stekande sommarvärmen har just nu fått ge vika för hårdare, dock fortfarande varma, vindar. De säger ju att regnet är på väg, och välbehövligt är det. Dock hoppas jag ju på uppehåll på torsdag kväll, se på fotboll utomhus i regnoväder är jobbigt. Särskilt som jag hade tänkt testa mitt 55-200 objektiv då, kanske få lite härliga actionkort på testosteronstinna, tävlingsinriktade pojkar .

Nyss fick jag inbokat ännu en utbildning från jobbet! Kul som fan att förkovra sig lite. Innan har jag ju blivit lovad utbildning i både grundläggande bokföring (oh herreguuud hur ska det gå ?!?) och i fakturerings/bokföringsprogrammet VISMA. Nu ska jag även gå en fyra dagars-utbildning till att bli diplomerad kundservicemedarbetare. Kollar just nu på kursprogrammet, ser användbart och rätt så intressant ut. Hoppas de har en programpunkt i konsten att hålla sig lugn när det är idioter som ringer.... DET skulle vara användbart!

Jag kan inte säga det nog: Jag är så glad över mitt jobb nu! Tänk att jag bara ville bort, ut, bara lägga ner detta och göra något nytt. Dagarna kändes så sjukt långtråkiga och hjärndödande, jag mådde dåligt varje kväll då jag gick och lade mig för att jag visste att jag var tvungen att gå upp och gå hit.

Men tack vare mitt sabbatsår från jobbet, så är jag tillbaka med nytt intresse, ny energi och ett nytt och bättre engagemang! Timmarna bara flyger fram, och inte ens faktumet att jag varje dag jobbar till fem känns betyngande. Jag känner mig användbar och värdefull, och jag tjänar pengar så det räcker och blir över till det jag vill göra och köpa!

Hurra för sinnesfriden jag har! 


(Och BTW, jag är lite lätt giggly idag ! Tänk vad lite bildkommunikation kan göra för sinnet och fantasin... ALL RIIIIGHT! )

Nu: Dax att jaga fastighetsägare!   

*BUS: Busbra eller fusk?

*(FYI: BUS: brun-utan sol)

I år är ett av få år då jag verkligen kan sitta och beundra min solbrända hud. Jag har fått en djupare färg än jag någonsin fått, gyllenbrun och enligt mig jävligt snygg. Folk som jag känner, som vet hur jag brukar se ut om somrarna, uttrycker beundran över vilken fin färg jag har.

MEN!

Nästan direkt efter att de får reda på att det inte bara är solens strålar som förgyllt min hud, utan även Doves Summer Glow Body Lotion, så sänks entusiasmen kommer kommentarer som "jaha, fusk alltså" och "ja, det syns ju att det är lite ojämt".

Que Keso?? Sen när har någon någonsin fått en "riktig" solbränna att bli helt jämn? Hade jag inte påpekat att det var just BUS -bränna, så hade nog inte kommentarerna om ojämnhet ens dykt upp. Och vaddå fusk, det är ju bara mer hälsosamt att inte pressa för mycket i solen, med tanke på cancerrisken?

Jag är inte irriterad över detta, bara konfunderad.

Men nåja, jag känner mig fräsch och snygg ändå, och bär upp både vitt och turkost bättre än någonsin! Och, som min kära vän Camilla alltid säger: Hellre brun och fet än blekfet !


En försommarnattsdröm

Ja, midsommarnatten är ännu ett tag bort, men vädret känns ju onekligen som värsta högsommaren. Och igår var det en fantstisk kväll på Skår i trevliga människors (och hundars) lag (för några foton, se fogle.bilddagboken.se. under 2 juni). Vädret var ju underbart, som det varit nu i ett par veckors tid. Kan det bli bättre?! (om man ska vara gnällig, så ja. Nattligt regn hade varit det optimala, för att inte ALL växtlighet ska torka bort.)

För övrigt, jag hade turen idag att få två inträdesbiljetter med tillhörande mat & dryck (tack jobbet för att vi är sponsorer)  till derbyt mellan Holmen och Gerdsken den 12 juni :D! Kan bli riktigt, riktigt kul! Ska plocka med mig far min för lite qualitytime :). Så fan ta spelarna om det inte blir en svettig och spännande match!


Veckans väntan:

Leveransen av min systemkamera och skatteåterbäringen....
Johan och solnedgången